Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.09.2009., 08:28   #2367
Quantum
Make it so

Quantum's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
As a matter of fact, imam.
Nećeš si promjeniti pogled na svijet, ali bar ćeš izvući max iz drivera...a kutije opet nećeš moći iskoristiti u punom potencijalu, ali barem imaš nešto za kasnije ako ikada pređeš na ozbiljnije uređaje.
No otom-potom, ja bih uvjek preporučio samogradnju, ne radi cijene (teško da ijedne kutije možeš napraviti bez 800Kn koliko koštaju ti m33) nego radi zadovoljstva i činjenice da dobivaš baš ono što želiš.

Cyburgs Needle! Drivere već imaš.
My thoughts exactly što se tiče samogradnje - osobno uživam u sklapanju i stolarenju raznih dijelova namještaja za svoj stan, ali zvučnik još nisam nikad sklopio, premda bih to volio. Imam osjećaj da je čitava stvar dosta složena za projektirati i proračunati (volumen kutije, skretnice, materijali, otvori, driveri, damping materijali i kako sve to skupa utječe na finalni zvuk), ali ove Cyburgs bih baš mogao jednom probati složiti, ne čini se presloženo.

Samo da vidim jesam li shvatio - ti bi da ja uzmem drivere iz m33i i stavim ih u drvo od Needla i onda to stavim umjesto satelita? Zašto ne....

Inače, svakako planiram prijeći na nekakav ozbiljniji zvučnički sustav (u stanovitoj budućnosti ), pa evo što sam mislio:
1) receiver Onkyo TX-SR606
2) subwoofer JBL CSS10
3) FR/FL -> Mission m35i
4) RR/RL -> Mission m33i (CyBurgs Needle)

Neki komentari ili prijedlozi?