View Single Post
Staro 11.09.2009., 20:09   #22
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Matt Pregled postova
@ Nikky: dolaze driveri za xp, al nijedan od njih nije prolazio. Isto tako je bilo i s onima sa official sitea.

Kad sam dobio potvrdu od Recroa izgubio sam volju za dalje i prebacio se na zahtjev za reklamaciju što je također bilo mukotrpno i na kraju odobreno al će kolegica sad ipak zadržati lap. Uglavnom kao što si rekao budale na 2, ovaj 3
I shall say only once, da parafraziram Alo, Alo, samo se nadam da će ovo pročitati ostatak ekipe:
1 - Kad dobijete zadatak instalacije XP na novom hw a pogotovo lapu, prvo utvrdit proizvođača Chipseta i pod verziju
2 - jasno prvo pogledaš support proizvođača, ponekad treba vidit za Vistu ako "nema" drajvera za XP kako bi iz drajvera za Vistu izvadio potreban info za traženje drajvera
3 - Boot - aš lap sa nekim Live OS - om (ja za to imam napravljeni Reatogo (BartPE + Xpe) i povadim info o ugrađenom hw (ime, oznake, Device ID) s tim da je najvažnije ovo napravit za SATA i Graphic kontroler
4 - pronađeš SATA drajver, najčešće u obliku za napravit "F6 floppy", sa WinRar - om ili UniExtract - om raspakiraš negdje
5 - ako već nemaš XP sa integriranim odgovarajućim SATA drajverom to napraviš za 10 min sa nLite, ja sam već imao od nekog drugog lapa sa integriranim SATA igrokazom za ICH 6 - 10
6 - Dok si još bio na 3. točki uz pomoć alata na LiveCD - u particioniraš HDD na barem 2 particije (neračunajući u to recovery particije ako ih ima)
7 - Instaliraš XP, zbog integriranih SATA drajvera u BIOS - u postavljaš AHCI ili SATA Native ili kako se već zove
8 - Posli prvog boot - a obavezno Restart
9 - Instaliraš Chipset, u ovom konkretnom slučaju Intel Chipset Device Software installer. Stavljena je novija revizija sa Intelovih stranica od onog sa support stranica za E725
10 - Obavezno restart
11 - Ako postoji install paket za SATA drajver + managment
12 - Obavezno restart
13 - Ako na support stranicama postoji post SP2 paket
14 - Obavezno restart
15 - Instalacija drajvera / sw za grafu
16 - Obavezno restart
17 - Kao source ja preferiram XP SP2 jer ima x primjera da sa SP3 ima blema sa USB - ovima. Ako je source SP2 a niste integrirali Ms UAA HD audio sa nLite na install cd slijedi manualni install istog
18 - Obavezno restart
19 - Instalacija drajvera / sw za audio
20 - Obavezno restart
21 - Instalacija drajvera za modem ako ga ima, većina ih je sada "priljepak" na HD audio i zato se instalira iza audio kartice
22 - Install drajvera za LAN (aka žica)
23 - Obavezno restart
24 - Install drajvera / sw za WLAN
25 - Daljni slijed nije tako kritičan, Bluetooth, Touchpad, CardReader/PCMCIA, Camera, Launch Menager / Buttons, . . .
Nikky je offline