Citiraj:
Autor ECHO
Citiram: Hello!
a usput i još par vijesti iz it branše...gosp. Bugar koji je trebao kupiti Hg-spot to ipak neće napraviti tako da hg ostaje di i je (na perilicama i usisavačima) dok taj isti bugar otvara tehno centar u west gate-u...eto jednom smrkne drugom svane..
Kod nas je to uvijek tako tko god je došao i ponudio suradnju i otvaranje proizvodnje i neke radne industrije kad je vidio kolika su davanja i porezi te jako komplicirana administracija i papirologija pobjegao je glavom bez obzira 
Tu neračunam koliko pojedinci pokušaju zavuči ruku u tuđi đep i sebi osigurati svjetlu budučnost onako usput.(sve čemo rješiti ali ispod stola kovertu molim  ).Tako je i u IT trgovini pootpadat će oni bez love, a opstat će samo vrlo jaki igrači.
I šta na takvo što uopće reči 
|
Ovo je po meni najveća zabluda i patka o poslovanju u hrvatskoj koju svi uzimaju zdravo za gotovo. Kakti stranci tu ne otvaraju tvornice iz razloga komplicirane administracije i papirologije a zanimljivo da im to isto nesmeta kad kupuju banke,velike profitabilne državne firme,hotele, zemljišne posjede, pri otvaranju milijun i jednog šoping centra itd.itd.
Kaj se tiče velikih dućana mislim da njima šteti najviše ta njihova glomaznost jer pootvarali su milijun i jednu novu poslovnicu i onda imaju velike troškove marketinga ,održavanja tih prostora, također ih treba zapuniti robom koju treba također platiti a koliko znam stanovništvo u hrvatskoj tj broj potencijalnih kupaca tih silnih dućana nije raslo proporcionalno broju novootvorenih dućana dakle milijun i jedan posto i tu onda dolazimo i do razloga za visoke cijene. Kako se troškovi poslovanja nemogu pokriti kvantitetom tj brojem kupaca ide se na kvalitetu kupca tj na povećavanje marži tako da je meni potpuno jasno zašto ama baš se u hrvatskoj plaćamo više nego to isto kad bi kupovali u nekoj od zemalja iz okruženja ili u EU.
Ukratko po meni svaki novi dućan na isti broj kopaca nosi sa sobom povećanje cijena pa se onda mi možemo slobodno veseliti svakom novom šoping centru