Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 11.09.2009., 00:48   #2336
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor medo Pregled postova

Ovo je omiljeno protupitanje jednog hifića koji ne zna što bi rekao. NHF
Oprosti ,zar si me nešto pitao ?

Citiraj:
Možeš proputovati cijeli svijet i vidjeti sve i svašta, ali to te ne čini nužno pametnijim i mudrijim svjetskim čovjekom
Može netko studirat geografiju do besvjesti , možemo ti i ja filozofirat jel svježiji zrak na ušcu rjeke Kenai ,na obali Egejskog mora ili na slapovima Nijagare na osnovi gledanja Milića na teveu, ali na kraju samo Milićove nosnice znaju gdje najmanje smrdi, zar ne ?

Citiraj:
Bez brige. Imao sam svoje faze kada sam godinama svako malo visio po dućanima, hi-fi sajmovima, gnjavio prodavača, susjede, frendove i njihove starce koji su imali od hi-enda do čak i nekih egzotika da mi puštaju ovaj-onaj CD da si poslušam nešto što inače često slušam...
Pa to je opčepoznato da su raznih ducani ,sajmovi ,i sobe/sistemi prijatelja-poznanika iz cijih usta svako pola minute izlazi 'jel si cuo ovo covjece..evo ga opet' (dok se naprežeš poslušat bar pola donesene pjesme u miru) najidealnija mjesta za dobivanje dojmova o nečem

Citiraj:
Nego, da imaš 500$USD viška, da li bi ti kupio Denonov ethernet kabel za 500$USD... pazi samo popratni tekst "AK-DL1 will bring out all the nuances in digital audio reproduction from any of our Denon DVD players"
Nisam komentirao Denonov kabel vec sam htio znati izvor tvog biamping komentara...
Taj proizvod cilja na odredenu skupinu ljudi. Zar bi netko s viškom novaca kojemu 500$ ne prestavlja ništa u životu trebao kupit nešto jeftino i obično ? Daj se uozbilji.
btw,pokušaj mom projektoru podvalit jeftini HDMI kabel, a kad te ne bude šljivio pola posto onda mu pokušaj logicki objasnit da je to digitalna veza i da su svi kabeli isti.

Citiraj:
Kladim se da će isti taj FooBar sa resamplerom postavljenim na 192kHz i 24bita outputom preko optike na nekom DACu ili HT receiveru iz više srednje klase zvučati bolje i detaljnije od tvog CD playera... i još nečeš morati pržiti i mijenjati diskove
Oni s NOSDacovima su naravno najebali ,ide medo palit lomacu.
A kad vec gori.....
spali 'žarulja-lovere' jer slušaju izoblicenja s obzirom na nadmocni tranzistor...
spali 'vrtilica-lovere' jer to razjebe nečiji diskmen po specifikacijama...
spali 'spiker po kutiji-lovere' jer je to kratko gore/dole za razliku nadmocnih kutija sa 8 drajvera i s skretnicom od 3kile djelova...
spali 'spiker bez kutije-lovere' jer obična kutija spašava sve od open bafl/dipol gluposti...
spali 'grijalica za uši-lovere' jer to ne daje pozornicu kao što daju nečiji logitek pizdeki smješteni po propisu...

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
definitivno da je hifi jako veliko tržište za uvaljivanje snake oila i bacanja krafni u oči, ali opet sve ovisi koliko si zahtjevan, koliko želiš potrošiti na muziku i u konačnici koliko ti je sistem rezolutan da čuješ sva ta zmijska ulja.
Znaš nekog s dovoljno rezolutnim sistemom da ovo čuje?

Citiraj:
Pa da. Balerinke su ti još jedan par obuće koju možeš nositi pored onoga što već imaš. Novi kabel može samo zamijeniti stari i nisi dobio ništa osim "boljeg zvuka" koji je (možda) 5% bolji, a 95% placebo.
Oooo..... pa što nisi reko da si i kabele slušao po onim dučanima ,prijateljevim sobama i sajmovima
Al ozbiljno , bili svi kabeli isti ili ne , Fubar resamplikacija nadsvirala DAC sekciju mog CDa ili ne , bio biamping toliko bespotreban ili ne ....daj mi iskreno reci ne osječaš li se bar malo blesav držat toliko čvrsto stajalište na osnovu ništa iskustva s spomenutim?
A što se balerinki tiče , a što ako ti ženska s njima zamjenjuje dotrajale čizme s debelim đonom i želi bolje osjetit po čemu hoda ?

Citiraj:
Ma sve 5, rastegnula se tema kada sam napisao da je kemijanje sa bi-wiringom bačen novac i da bi-amp nije od neke velike koristi.
A da počmeš 'pisat mejlove/objašnjavat proizvođačima kako su krenuli ukrivo s Monitorima i aktivom , kako su pasivni subovi 'way to go' i da Linkwitzu objasniš da se samo preserava s Orionom.

Citiraj:
Ne znam za druge, ali u ovom svijetu marketinškog bullshita gdje firme pokušavaju eskimu prodati led drago mi je da postoji poneko mjesto gdje ima zdravog razuma. To što se nekima ne sviđa ideja da su nešto možda pogriješili, to je njihovo pravo i možemo raspraviti o tome. Da mi sad netko kaže da sam bio totalni kreten što sam prije 8 godina kupio najnoviju i najjaču GeForce 3 za skoro 4 soma kuna, rekao bih mu da je potpuno u pravu A u ono vrijeme bi rekao da znam da se ne isplati, ali mi je to gušt. Ali ne bih rekao da se isplati....
Na prošlom CDPu sam kratko koristio vanjski DAC pa sam ga se rješio jer mi je bilo previše novaca za ono što sam dobio.
Bilo mi je 'neisplativo'. Reci jel ti sad lakše ...jesi ponosan sa mnom?

Citiraj:
Na kraju krajeva, ovo je krivi forum za one koji se vole tražiti utjehu ili opravdanje za uludo utrošen novac u hifu. Za takve postoji newsgrupa hr.rec.glazba.hifi.
Želiš se u miru tješit/pravdat sebi i sličnima kako nisi "uludo ulupao novac u hifu" a imaš isto ?
A da radije stavimo warning na ulaz da se ne pojavljuju oni preko xxk kn ulupanih u hifu ? Jer sori ,ali potjerat 'hifiče' iz hifi topika mi nema baš smisla.
Inače da ,svi mi ne ulupavamo novce i slažemo sistem da bi uživali u nečem več to radimo da bi se samo puhali. Vidiš npr. kako ja tražim odobravanje ,utjehu te tuđu zavist jer na svakom koraku ponavljam i nabijem na nos što imam doma i koliko sam u ulupao novaca.
Kako nisi ljubomoran na moj spomenti kabel i CDP ja večeras neču moč zaspat.

btw, šta s tiče auta mjuze, ako se ima hifi topik , kučno kino topik , ne vidim zašto nebi postojao car mjuza topik.
jer i bez toga je dovoljno teško pratit tko se s kim prepucava u vezi čega

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 11.09.2009. u 01:00.
Imagine je offline   Reply With Quote