Citiraj:
Autor Speedbreaker
Odlično napreduješ!! 
Keep up the good work.
Jel su one 4 žice na 24 pin namjerno bijele ili je pofalilo crne?
Zapravo, nije i bitno jer izgleda predobro sa bijelim žicama.
|
Hvala.
Namjerno su bijele.
Citiraj:
Autor mhadina
Super, sve bolje,
iznenadio me rez izvan kućišta, nešto si pričao da voliš all in...
Osim toga veliš ok je da je ležeći.
|
Pričao sam ja all in, al da sam to prije tako šmekao, sad mi je dojadilo veliko kućište i ovako sam nekako i planirao, a pošto imam 6 ventova na radijatorima onda nije problem stoje li okomito ili vodoravno
Citiraj:
Autor mhadina
Možeš i plastike koje drže rez ofarbat crno.
Kad se već vidi rez vani stavi naljku od žuje okolo da ne bude
tak suhoparno prozirno 
Al pretpostavljam da bu neki UV isijavao iz reza , ne?
|
Plastike nisam baš mislio farbat, ovako su mi čisto okej. Razlog: pošto su poprilično izložene podložne su guljenju farbe. Al prijedlog je uvažen i možda ih obojam u bijelo zajedno sa HS memorije.
Iz reza ne bude nikakvo svjetlo jer ne znam kako da to implementiram... Razmišljao sam možda po dvije ledice u svaki držač reza, naravno, bijele boje, samo onda ne bi bila dobra disperzija svjetlosti kroz rezervar. Još je jedan problemček što je voda u rezervaru plavičasta (zbog antifriza). Iako se super slaže sa crnim kućištem pa mislim da mi ne treba naljepnica
Uglavnom, kad bacim koju fotku gotovog setupa, onda baci koje mišljenje pa ćemo vidjet što se da.
Čak mi je palo napamet omotati taj dio plexija u neku bijelu tkaninu, samo to nije baš izgledalo lijepo.
Citiraj:
Autor mhadina
Ona crnina po dnu kućišta i kavezima je neka guma,
podsjeća me na gumiranu protukliznu podlogu za ladice
kakvih sam nabavio u Lidlecu?
|
To je naljepnica za unutrašnjost auta, gumasta jest, a ima teksturu karbonskog vlakna i uživo izgleda meni predobro. Na dodir je isto perfektno, a sigurno se neće izguliti.
Citiraj:
Autor mhadina
Inače, spomenuo si curenje po cpu, kaj se dogodilo točnije?
poz
|
Sloj crne boje na NB bloku stvorio je malo uži navoj u bloku, tako da kad sam uvodnicu zatezao zategnuo sam ju rukom koliko sam mogao i pazio da ne pukne plexi, no to nije bilo dovoljno.
Iscurilo je, taman ispod NB-a po matičnoj prema CPU dijelu. LGA podnožje je bilo natopljeno vodom po rubovima, i donja strana bloka. Još je meni bilo čudno što mi se neće windows bootat
Al eto, nije ni prvi ni zadnji put da procuri po komponentama. Stvar je samo da se treba koristiti destilirana voda i antikorozivno sredstvo nekog tipa, takva voda nije štetna za hardver, samo se ne smije pustiti da se osuši jer onda zalijepi na sebe prašinu i postane vodljivi oksid.