View Single Post
Staro 10.09.2009., 08:53   #1876
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
O čemu ti, pa svi odgovore u roku par dana. Rekao sam da to nije predmet rasprave, i da se na to ne treba osloniti.

Evo ti reparairana kartica, ok, odgovoriti cu vam na mail pa da vas prijavim ako ne odgovorite?
Ne odgovore svi, jer mnogi i ne znaju za taj propisani rok i ako znaju prave se blesavi i ne odgovaraju nezadovoljnom kupcu jer misle da većina njih nije upoznata sa svojim potrošačkim pravima te da će uz malo sreće odustati od istjerivanja svojeg prava, što je najgore previše slučajeva i prođe tako zbog toga jer ljudi nisu informirani i ne znaju koja su im prava, čuju za tih 45 dana i onda k'o mutavi čekaju da prođe taj rok pa i puno duže (sjetimo se Hardveraja i kako skoro nitko ne poduzima neke ozbiljne korake da dobije povrat love ili robu koju je platio nego čekaju i zovu tipa a on se stalno izvlači)

Kad bi se znalo za taj pisani odgovor na pisanu reklamaciju i rok od 15 dana malo bi to drugačije bilo jer su već onda u prekršaju. Ne tvrdim ja tu sada da nitko od trgovaca/pružatelja usluga općenito ne odgovara na dopise takve vrste ali postoji veliko dio njih koje boli q za to i mirno čekaju da nezadovoljni kupac odustane ili jednostavno pristane na njihove uvjete kompenzacije jer nema drugog načina ''s rogatim se bosti''.

Sva filozofija je u pisanom dokazu, ako ti dođeš trgovcu i kažeš mu: meni je ova roba neispravna zahtijevam zamjenu i on ti kaže da će se to riješiti i odugovlači te mjesecima npr. ne možeš ti tu ništa poduzeti na svoju lijepu iskrenu riječ kod DI, znači mora postojati pisani trag i dokaz da je trgovac primio pritužbu kupca na neispravni proizvod i onda se to rješava od strane nadležne institucije i zakonski rok za rješavanje reklamacije je 45 dana ali postoje slučajevi velikih pokušaja muljanja i odugovlačenja. Npr. je ne bih prihvatio tu repariranu grafu ni pod razno jer ako sam ja platio potpuno novu grafu sa kompletnim bundleom i kutijom ja istu takvu grafu (nema veze sad proizvođač) zahtijevam kao kompenzaciju za krepanu ili novčani iznos koji je naveden na računu.

Tako oni mogu čovjeku nuditi sljedeći put i mikser skupa s tosterom kao naknadu pa drugi put mu podvale tu istu grafu koju je i donio na reklamaciju, pa opet neko reparirano čudo... I eto zavlakuše... I ako se tu radi o potrošaču koji nije upoznat sa svojim pravima jadnik će uzeti po principu bolje išta nego ništa. Samo sam htio prikazati kakvih sve slučajeva i trgovaca ima kod nas.

U ovom konkretnom slučaju čovjek zna koja su mu prava i ja sam uvjeren da će istjerati svoje jer čvrstim stavom i informiranošću se mnoge takve stvari rješavaju. Sve u svemu predmet rasprave trenutno je da mi čekamo da nam čovjek javi novu ponudu iz Ve-mila pa da vidimo jesu li se opametili ili nas još uvijek misle nasmijavati

EDIT: Evo, par proreda za disleksičare Ma oprao me tok misli pa sam to nabacao ovako u šutu

C L O W N I N G A R O U N D

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 10.09.2009. u 10:17.
Doink the Clown je offline   Reply With Quote