View Single Post
Staro 09.09.2009., 15:40   #4
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Zvucna ti je ujedno i DAC (digital-to-analog converter). Sto se tice X-Fi, nemam pojma na koji nacin rade DSP efekti kod nje, crystalizer i slicno. Ako je bio ukljucen bit-perfect passtrough onda ti x-fi radila posao kojeg moze i onboard zvucna. Tj. nije radila nikakav posao. Jedino zbog cega se x-fi "isplati" je EAX i generalno podrska za igre. Za sve ostalo bilo koja gore navedena zvucna je bolja nego x-fi.

Sto se tice moje preporuke, nisi dobro shvatio. Uz digitalno spajanje na reciever tebi ne treba dodatna zvucna. Treba ti samo coax izlaz na ploci.

Ukoliko sumnjas u kvalitetu DAC-a na recieveru onda mozes kupit neku od navedenih zvucnih i analogno spojit na reciever. Samo ces trebat dodatno istrazit koja koristi sto za dekodiranje. Znaci stereo u odnosu na surround. I kvaliteta zvuka dalje ce ti ovisit o pojacalu u recieveru i zvucnicima.

Moje misljenje je da za surround neces dobit nista na kvaliteti kupnjom bilo koje od tih zvucni. Vecina ih je namijenjena stereo slusanju ili snimanju. Ako imas viska para mozes probat sa xonarom, iako mislim da neces vidjet nikakve razlike u odnosu na digitalno spojen reciever i racunalo ako reciever ima imalo kvalitetan DAC.
Rain Man je offline   Reply With Quote