View Single Post
Staro 08.09.2009., 14:07   #1
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Windows 7 Media Center - MKV, titlovi, EPG i ostale stvari

Upravo sam (skoro pa) dovršio migraciju na 7MC (RTM verzija) pa za one koji se to tek spremaju napraviti ili su napravili ali im neke stvari ne rade evo kako sam podesio osnove (radi se o 32bitnim Windowsima - neki savjeti se ne mogu primijeniti na 64bita):

MKV podrška
Sve što je potrebno napraviti je instalirati Haali Media Splitter . Mirror.
Nakon instalacije, potrebno je importati i jedan REG file koji će omogućiti da se MKV datoteke prepoznaju kao filmovi da ih Media Player i MC mogu pronaći i svirati. Link na REG file se nalazi u ovom članku, pri dnu. Na istom mjestu se mogu naći upute za instalaciju Gabest Matroska Splittera koji postoji i u 64bitnoj varijanti. Dio teksta za FFDShow treba ignorirati, on nije potreban.
Zanimljivost: Ovako konfiguriran Win7 za dekodiranje MKV-a koristi hardversku akceleraciju na grafi. (!)

Titlovi
Potrebno je skinuti DirectVobSub (vsfilter.dll), kopirati ga u neki direktorij (ja sam npr. unutar Program Filesa napravio direktorij VSFilter te ga tamo smjestio), otvoriti CMD, otići u taj direktorij i napisati regsvr32 vsfilter.dll
Za uninstall treba pokrenuti regsvr32 /u vsfilter.dll te obrisati datoteku.
Zanimljivost: Nakon ovog koraka gubi se hardverska akceleracija za dekodiranje MKV-a.

EPG
Niti jedan alat koji je radio na Visti ne radi na Win7. Jedini trenutno dostupan alat je Big Screen EPG. Trenutno je u beti koja je otvorenog tipa. Sve što trebate napraviti je registrirati se na stranici. Sa programom dolaze detaljne upute. Za samo skidanje XMLTV datoteka možete koristiti dosadašnju metodu (epgStream xmltvDownload i sl.).

Sleep mode
Trenutno imam problema sa Sleep-om tj. nakon što se probudi sa snimanje, ne želi više otići natrag u sleep. U Visti sam to rješavao sa MCE Standby Tool-om. Postoji verzija za Win7. Savjetujem čitanje cijelog topica.
Moram napomenuti da još nisam isprobao ovaj alat na Win7. Ovdje ga stavljam samo kao referencu.

EDIT:
MCE Standby Tool je isproban na Win7 i radi kako treba. Sad mi nakon snimanja emisije na TV-u komp ode u sleep (ako je i bio tamo prije snimanja, naravno...)

Ako imate problema sa paljenjem kompa svako jutro u 3 sata: Otvoriti Task Scheduler>Microsoft>Windows>Media Center i tamo pronaći mcupdate_scheduled. Dva put kliknuti na tu stavku i na Conditions tab-u ugasiti Wake the computer to run this task opciju. Na Settings tabu provjeriti da je Run task as soon as possible after a scheduled start is missed opcija omogućena.
mcupdate_scheduled task u Win7 služi da bi dohvatio EPG i još neke "žive" sadržaje koje vrijede samo za neka tržišta (mi nismo jedno od njih) tako da i nije toliko krucijalan koliko je bio onaj u Visti. EPG se u Win7 može raditi i kroz loadmxf utility što BSE i čini tako da pokretanje ovog servisa nije nužno da bi EPG bio up to date.

Ako netko ima išta za nadodati, feel free...

Zadnje izmijenjeno od: doublev. 11.09.2009. u 14:16. Razlog: Dopune: Sleep Mode
doublev je offline   Reply With Quote