View Single Post
Staro 22.09.2004., 04:26   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Angry Only in Croejša !!! - "Čišćenje od virusa"

`

Za one manje vične studiranju mašina iznutra,sljedeći put kad u dobroj vjeri ostavite mašinu u servisu, pazite da vam se ne dogodi situacija koju upravo opisujem...

Neki dan slažem za frendove 2 laptopa, Thinkpad serija
i prvi je bio saniran brzo. (novi OS i uštimavanje)

Drugi je imao cudne manifestacije sa modemom (Lucent tech.) te naznake problema sa diskom (HD)

Prošao (prevario) je testove i misleci da je sve ad-acta
mirno sam ostavio isti misleci da je sve gotovo.

Na zadnjem testiranju cujem famozno lupkanje i sve je bilo jasno : HD je kaput

Odem do frenda koji se specijalno bavi reparacijom SCSI i 2.5" HD-a da vidimo sto moze srediti.

Kako je tip nonstop u toj igri inzistirao je da izvadim HD iz zastitnog lima jer je citava strana elektronike bila sumnjivo zaljepljena trakom za isti lim.

Cim smo vidjeli broj od 6 znamenki koji mozete vidjeti o v d j e > sve je bilo jasno, radi se o repariranom disku ! (revizija reparacije)

Kako su frenda prevarili?
Jednako kao i mnoge druge.

Povremeno neke firme pozivaju svoje stranke da im pregledaju i ociste masine od virusa. Naravno da priroda tog poziva nije (kod svih) da se krade oprema i podvaljuje...ali uzimajuci u obzir da je covjek vrlo kvarljiva roba i da smo zemlja sa niskim sustavom vrijednosti, tada stvari postaju jasnije

Kako je frend naivno ostavio svoju notebook da ga ociste od virusa (ako ih ima) oni su doista "ocistili" u maniri najvecih prevaranata.

Da stvar bude gora (sad sve ima smisla) to "ciscenje" se oduzilo nekoliko dana koliko je cekao da mu isti vrate.

Reparacija je napravljena aljkavo i neprofesionalno jer samo amater ce gubiti vrijeme na reparaciju ako je ne misli napraviti kako spada.

Decki su ljepo (pod garancijom) izdvadili ispravni novi
HD i puknuli neki iz svog repariranog arsenala i mirno
sve zatvorili, misleci, kad za godinu-dvije rikne, tko ce moci reci da smo mi krivi !!!

Kako se zove firma? Nemam pojma.

Pitat cu pa cu napisati.
Visage je offline   Reply With Quote