Prediktivni tekst (tzv. T9) u SMS-u ali bez dijkaritičkih znakova (ć, č, đ, š, ž)
Krenuo sam jučer pisati SMS, na prekjučer kupljenom 5800 XM u t-mobileu i namjestio prije toga jezik mobitela na Automatski (znači Hrvatski) i jezik pisanja Hrvatski. Čim je u pisanju poruke prediktivnim tekstom (T9) došla prva riječ s dijakritičkim znakom (č, ć, đ, š, ž), iako je bio tek možda 20-ti po redu znak u SMS-u od mogućih 160, brojčanik je napisao da mi je preostalo još 40-ak znakova do kraja tekstualne veličine prvog SMS-a. Budući da sam nisam mogao naći rješenje , tj. prebaciti jezik pisanja na neki Simple Hrvatski koji ne korisiti dijakritičke znakove (s dosadašnjim SE K800 nisam imao tih problema) nazvao sam t-mobile podršku za savjet.. a njihov je savjet bio da prebacim jezik mobitela na Engleski, a jezik pisanja ostavim na Hrvatski.. i takve nekakve kombinacije.. što mi po logici stvari nije imalo smisla i takav je bio i rezultat.. (kao kuriozitet ću još ispričati nastavak sage o pozivima t-mobile službi u vezi istog problema: u drugom pozivu istoj službi XY gospođica mi je rekla da prilikom pisanja poruke tj. tekstualnog djela odem u Opcije>Opcije pisanja>Hrvatska slova.. gdje navodno mogu isključiti takva slova, no po završetku poziva službi, ja taj Meni nisam uspio naći.. bit će da je nestao , a u trećem pozivu su mi priznali da nema rješenja ))) ) imate li vi kakav savjet za to.. hvala
Zadnje izmijenjeno od: franina. 07.09.2009. u 22:09.
Razlog: neke pravopisne greške
|