Overall, film je zanimljiv.
Daleko od toga da će postati klasik, no nije loš s obzirom na današnje stanje SF žanra (aka superheroji u tajicama).
Sviđa mi se što nema sveprisutnih Amera i radnja se odvija u JAR-u, te je glavni protagonist nestandardan.
Efekti su dobri, no po meni to se ne bi trebalo spominjati u kontekstu modernog filma visoke produkcije jer je to očekivano.
Možda će se nekima sviditi način kako prikazuje ljudsku prirodu i izvanzemaljce, no iskreno - već smo takve prikaze vidjeli prije u raznim filmovima i serijama, tako da ovo nije nešto novo i nikad viđeno.
Na kraju krajeva - solidan SF film, ali ne nešto što će mi se urezati u pamćenje kao jedan on važnijih SF filmova, te mislim da se oko istog diže preveliki hype. -->
Evo upravo pogledah D9.
Film je zanimljivo snimljen i na prvi pogled ostavlja jak dojam, no kad ga malo secirate, ima poprilično rupa.
Dobra stvar je onaj mech... dosta me podsjetilo na Half-Life
Sad, što mi se nije svidjelo:
Overall, film je zanimljiv.
Daleko od toga da će postati klasik, no nije loš s obzirom na današnje stanje SF žanra (aka superheroji u tajicama).
Sviđa mi se što nema sveprisutnih Amera i radnja se odvija u JAR-u, te je glavni protagonist nestandardan.
Efekti su dobri, no po meni to se ne bi trebalo spominjati u kontekstu modernog filma visoke produkcije jer je to očekivano.
Možda će se nekima sviditi način kako prikazuje ljudsku prirodu i izvanzemaljce, no iskreno - već smo takve prikaze vidjeli prije u raznim filmovima i serijama, tako da ovo nije nešto novo i nikad viđeno.
Na kraju krajeva - solidan SF film, ali ne nešto što će mi se urezati u pamćenje kao jedan on važnijih SF filmova, te mislim da se oko istog diže preveliki hype.