View Single Post
Staro 07.09.2009., 11:18   #30
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Mr.Black Pregled postova
Mislim da tako i bude. Znači, neko solidno računalo, gore win2008 server i neke kao ovo kaj si ti naveo i to bude dovoljno za mrežu? a kaj je s onim nekim dodatnim uređajima za zabranu, filtraciju itd.dal treba i to nabavljati ili bude dovoljno ovo kaj sam navel, win2008 i m0n0
Ne solidno računalo, već solidan server. Imaš odličnih stvari od IBMa. Što se OSa tiče, svakako razmisli i o Windows Small Business Server 2008. Za firmu s 50-ak računala, ovo je skroz kvalitetno rješenje.

Citiraj:
Autor Antonic Pregled postova
Ponovit cu. Ako ti je firma dosada funkcionirala bez ikakvog servera, citiram:
mislin da nema ama bas nikakvog smisla uvodit winserver.
Pitanje je kako je radila. I može li raditi kvalitetnije u nekom normalnije složenom okruženju. A ove stvari se nas ne tiču, već je ne njihovom managementu da ocijeni isplativost investicije.

Meni osobno se daleko isplativijim čini uložiti u infrastrukturu, servere, antivirusnu zaštitu i backup; nego voziti firmu logikom "ako smo mogli do sad ovako, možemo i dalje - kompjutere nam može popravljat susjedov mali". A onda kada jednom uleti kakav crv na mrežu nepatchiranih i nezaštićenih računala i firma stane na nekoliko dana, onda će bit' hvatanja za glavu.
Cataphract je offline   Reply With Quote