View Single Post
Staro 06.09.2009., 13:16   #5
Huck
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Dakle meni se dogodila potpuno ista situacija u Mobisu s istim mobitelom E51 iz ponude T-Mobilea. Jedino što sam ga ja odnio prvi put s problemom da se mobitel gasi ako neko nazove dok je na vibri. Onda se nije dao upaliti nekoliko sati pa odjednom bez ikakvog razloga je. I tako u nedogled.
Prvi put kada sam odnio mobitel na servis sa istim kvarom rekli su da su ažurirali software i da će to riješiti problem. Međutim nakon 2 dana, prvi put kada je zazvonio, a bio je na vibraciji opet isti problem. Mobitel sam stavio na policu i odnio ga na servis tek nakon 2 tjedna jer sam bio malo u gužvi s vremenom i Mobis mi nikako nije bio usput.
Kada sam mobitel odnio drugi put na servis zbog ISTOG kvara zamolio sam čovjeka koji ga je zaprimio da ga ovaj puta ozbiljno poprave jer ga nisam kupio da hodam po servisima s njim nego da ga koristim. Za 3 dana sam dobio objašnjenje da mi je poništena garancija (a ostalo je još 14 mjeseci) zbog utjecanja tekućine u mobitel i račun na 2669,80 kuna.
Proveo gotovo sat vremena u razgovoru s gospodinom iz Mobisa zaduženim za reklamacije na rad servisa. Također razgovarao sam sa Nokiom Care koji tvrde da u svakom slučaju stoje iza svog servisa i da mi savjetuju da ukoliko nisam zadovoljan da se obratim svom odvjetniku ili udruzi za zaštitu potrošača. Također su odgovorili da se pod ekstremnim uvjetima korištenja mobitela smatra izlazak iz klimatiziranog prostora što može dovesti do kondenzacije i da to ne pokriva garancija. Isto tako garancija ne pokriva prodor tekućine ukoliko vam se znoje ruke. U biti člankom 2 Nokia se ogradila od bilo kakve odgovornosti u slučaju bilo kakvog kvara.
Naime u oba razgovora doživio sam krajnju ignoranciju prema korisnicima uređaja Nokia. Dapače , prema meni su ta objašnjenja smiješna jer ukoliko nisu u stanju proizvesti mobitel koji može normalno funkcionirati u po njima ekstremnim uvjetima korištenja u klimatiziranom prostoru i onda izlasku iz istog ili u slučaju znojenja ruke neka se uopće ne bave tim poslom i neka si nađu nešto što su sposobni obavljati.
Do sada sam bio zadovoljan s Nokiom kao proizvođačem međutim, nakon ovog iskustva sumnjam da ću ikada više kupiti njihov mobitel.
A što se tiče Mobisa o njima imam još gore mišljenje jer po meni, očito u suradnji s Nokiom, sudjeluju u pljački kupaca jer im ovo nisu izolirani slučajevi i nije vezano za samo ovaj tip mobitela.
Naime znam osobno još dvojicu kolega koji su dobili potpuno identičan odgovor servisa i poništenu garanciju za dva različita tipa Nokia mobitela.
Nadam se da će neko imati više sreće od mene s Mobisom i Nokiom ukoliko bude imao sličan slučaj. Ja nisam uspio napraviti ništa i to me najviše boli. Što me pljačkaju a ja bi se trebao samo smješkati.
Huck je offline