Citiraj:
Autor BukYMast3R
Isti problem kod mene (još uvijek), uređaj WRT54GL. Oni garantiraju da bi trebalo sve uredno raditi na uređaju WRT54GC.
|
Pozdrav,
upravo sam sredio PPTP konekciju na WRT54GL, pa sam odlučio to podijeliti s ostalima koji imaju taj problem.
...zato sam se i registrirao na forum jer mi je pun k. ISP-ova i njihovih nesuvislih obrazloženja, loših/nepotpunih tehničkih uputa itd., svi su ISP-ovici isti
Slijede koraci kako sam radio.
Modem: EPC 2203
Router: Linksys WRT54GL V1.1 - or
ginal FW v4.30.11
ISP: Bnet
1. Prvo sam provjerio da li mi konekcija radi direktno iz Windoza. Napravio sam prema uputstvima Bnet-a. ( Upute za spajanje 3DCARNet )
1.a.) Isključio sam modem iz struje ( maknuo napajanje ) - bar 5 minuta ostaviti da bude iskljućen. Jer je prvobitno bio spojen s router-om.
1.b.) Spojio komp i modem LAN kabelom, uključio modem, pričekao da se podigne.
1.c.) Napravio konekciju i spojio se na net. Stvar radi!
Nisam previše sumnjao da neće raditi, ali imam dva kompa koja moraju na net samostalno bez konekcija i ostalih zajebancija.
2. Provjerio sam IP modema - kod mene je 192.168.100.1
Zapisao IP koji sam dobio prilikom konektiranja - IP 10.63.x.x
Oba IP-a će trebati kasnije.
3. Korak je ponovno gašenje modema na 5 minuta.
3.a.) U međuvremenu sam postavio router na isti subnet kao modem - postavio sam IP routera 192.168.100.10
3.b.) Spojio sam modem i router ( router je bio upaljen ), uključio modem i pričekao da se podigne.
4. Na routeru sam podesio PPTP konekciju. Upisao IP koji sam dobio prilikom direktnog spajanja - IP 10.63.x.x. Za subnet sam upisao 255.0.0.0, a za gateway 10.64.0.1 - postavljen od Bnet-a.
5. Nakon spremanja postavki stvar mi funka!!!
Oba kompa preko wireless-a idu na net i sve radi kao što je i radilo na PPPOE.
Drago mi je ako sam uspio nekome pomoći.
Triix
Zeitgeist Movment
http://www.zeitgeisthr.com/