View Single Post
Staro 05.09.2009., 18:38   #8
Triix
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor BukYMast3R Pregled postova
Isti problem kod mene (još uvijek), uređaj WRT54GL. Oni garantiraju da bi trebalo sve uredno raditi na uređaju WRT54GC.
Pozdrav,

upravo sam sredio PPTP konekciju na WRT54GL, pa sam odlučio to podijeliti s ostalima koji imaju taj problem.

...zato sam se i registrirao na forum jer mi je pun k. ISP-ova i njihovih nesuvislih obrazloženja, loših/nepotpunih tehničkih uputa itd., svi su ISP-ovici isti

Slijede koraci kako sam radio.

Modem: EPC 2203
Router: Linksys WRT54GL V1.1 - orginal FW v4.30.11
ISP: Bnet

1. Prvo sam provjerio da li mi konekcija radi direktno iz Windoza. Napravio sam prema uputstvima Bnet-a. ( Upute za spajanje 3DCARNet )

1.a.) Isključio sam modem iz struje ( maknuo napajanje ) - bar 5 minuta ostaviti da bude iskljućen. Jer je prvobitno bio spojen s router-om.

1.b.) Spojio komp i modem LAN kabelom, uključio modem, pričekao da se podigne.

1.c.) Napravio konekciju i spojio se na net. Stvar radi!

Nisam previše sumnjao da neće raditi, ali imam dva kompa koja moraju na net samostalno bez konekcija i ostalih zajebancija.

2. Provjerio sam IP modema - kod mene je 192.168.100.1
Zapisao IP koji sam dobio prilikom konektiranja - IP 10.63.x.x

Oba IP-a će trebati kasnije.

3. Korak je ponovno gašenje modema na 5 minuta.

3.a.) U međuvremenu sam postavio router na isti subnet kao modem - postavio sam IP routera 192.168.100.10

3.b.) Spojio sam modem i router ( router je bio upaljen ), uključio modem i pričekao da se podigne.

4. Na routeru sam podesio PPTP konekciju. Upisao IP koji sam dobio prilikom direktnog spajanja - IP 10.63.x.x. Za subnet sam upisao 255.0.0.0, a za gateway 10.64.0.1 - postavljen od Bnet-a.

5. Nakon spremanja postavki stvar mi funka!!!

Oba kompa preko wireless-a idu na net i sve radi kao što je i radilo na PPPOE.

Drago mi je ako sam uspio nekome pomoći.

Triix

Zeitgeist Movment
http://www.zeitgeisthr.com/
Triix je offline   Reply With Quote