View Single Post
Staro 05.09.2009., 14:15   #1
Bezecinho
Premium

Datum registracije: Apr 2008
Mobis servis i kako si pomoć

Pozdrav svima,

Pišem ovo jer jednostavno moram podijeliti s ljudima moju nevolju.
Naime, posjedujem Nokiu e51 kupljenu u t-mobile-u prije godinu dana sa urednom garancijom mobisa od dvije godine. Inače sam s mobitelom od prvog dana super zadovoljan, dok mi se pred nekoliko mjeseci nisu počele događati sitne nepravilnosti u radu. Naime znao je nakratko izgubiti mrežu, na recimo 2 sekunde i to ne stalno već možda 2,3 puta dnevno, doslovno na 2 sekunde. Isprva nisam obraćao pozornost na to, dok mi s u zadnje vrijeme to nije počelo događat tokom razgovora. Kako navečer znam pričat na mob i po dva sata, neugodno je kad ti razgovor odjednom prekine zbog gubitka mreže.

Kako imam dvogodišnju garanciju, a mobitel je star 14 mjeseci, odlučih reklamirati nedostatak u t-mobile-u. Prilikom predaje mobitela skrećem ženi pozornost i na odljepljivanje prednje ukrasne lajsne na maskici i napominjem da sam to mogao i sam zaljepiti pa rekoh kad već ide u servis neka srede oni to tamo da ne ispadne da sam ja nešto prčkao po njemu. Ostavljam ga u t-mobile-u, oni ga proslijeđuju u MESC.

Nakon tjedan dana, zovu me da si mogu podići mobitel. Dolazim sretan ko malo dijete po njega a tamo me dočekuje šok! Mobitel nije popravljen uz obrazloženje da je nastali kvar pod utjecajem tekućine i poravak ne podliježe jamstvu. Jamstvo poništeno, iako je još 10 mjeseci uredno vrijedilo, dostavljena mi je ponuda servisa za popravak koji uključuje izmjenu matične pločice i ponuda glasi 2714, 64 kn!! Naravno, ne mogu vjerovati kako su me otkantali, uzalud objašnjavam djelatnici da nije moguće da je mobitel bio u vodi, da se kunem u to, žena me ne ferma 5%. Onako ljutit uzimam mobitel u ruke i imam kaj vidjet. Na bočnoj strani kučišta gdje dolazi šaraf koji povezuje prednju i stražnju stranu maskice potrgan je komad plastike. Očito puknuće dogodilo se u servisu prilikom prejakog pritezanja šarafa.
Naravno, kad sam to vidio nisam htio potpisat ugovor o primitku i ne želim primit takav mobitel!

Uza svo natezanje, ponuđena mi je mogućnost slanja žalbe/prigovora na servis što odmah isti dan i činim, te oni ponovno šalju mobitel u MESC.

Sad čekam, iskreno, ne mogu vjerovati da je ovako nešto moguće i kak me žele preveslati, prvo ovo sa tekućinom, a zatim su mi i vratili vidljivo fizički potrgani mobitel.

Ovo sve zajedno pišem jer sam stvarno ogorčen. Mobitel je kupljen potpuno legalno u t-centru, posjeduje ovjerenu garanciju, kutiju, i od prvog dana je mažen i pažen nošen u originalnoj futrolici i bez ijedne ogrebotinice. A na kraju svega, nije to aparat za 100-tinjak kuna, pa da mi je svejedno.

Jel je netko bio u sličnoj situaciji, pa da mi opiše što mi je činiti, jer ja stvarno više ne znam...

Hvala svima na pozornosti i čitanju ovog podužeg teksta...
Bezecinho je offline