Dakle, nakon što sam se riješio svoje stare rage od kompa sa soundstormom, dočekao me realtek HD audio, plitki zvuk, i output lag. Strava.
Prešao sam također na win7, sa xp-a.
Zvuk je jako... mrtav, samo sa jakim basovima. Zvuku treba dosta vremena da počne svirat, najbolje se vidi u messengeru kad držim backspace: odsvira se pola prvog sempla i dalje tišina i preskakanje. "Klik" u exploreru se odplaya tek kad se već promijeni content, umjesto istovremeno.
O fruity loopsima neću ni pričati, nije mu dosta ni 120 ms buffera preko ASIO-a.
Zvuk u igrama uopće nema nikakve prostornosti, samo over-the-top efekti na steroidima, kao da je cijeli svijet u krugu od 2m oko vas.
Zvučnike koje koristim su prastari creative inspire 6700 6.1, koji koristim kao 2.1 sustav zbog rasporeda namještaja u sobi, skoro bih mogo piknut neke nove, jer je ovima ošao potenciometar na daljinskom.
Dakle, konačno pitanje, koju zvučnu biste preporučili, da je < 800 kuna, ima dobar zvuk, drivere koji rade kak spadaju na win7/visti, ubijaju lag (dakle hard rendering, ne znam kak to radi danas na visti), i uglavnom rješava sve nedostatke koji me trenutno izluđuju.
Thanks na čitanju