Citiraj:
Autor TomRi
fan grill služi da štiti vent koliko je to moguće od raznih predmeta
koji bi ga mogli zaustaviti ili mu čak oštetiti krilca(npr. razni kabeli, konektori pa i prsti recimo...)
tako da ako si ga micao sa vanjske strane(grill), nisi ga ni morao stavljati iznutra,
jer sa strane napajanja nema što uletiti u vent(sve je dobro zalemljeno)
a i da ima nešto rizično, tvornički bi bio i sa te strane.
ovako si sam sebi napravio medvjeđu uslugu...
|
Pozdrav Tomici

,možda je ispalo tako iz posta ali kad sam reka s unutarnje strane
fan gril svejedno je bija namontiran s donje strane venta(da se slikovito izrazim 4 vide (kao i prije rastavljanja su držale fan grill + vent u napajanju)
Citiraj:
Autor TomRi
ako nisi na ti sa elektronikom i okom za sve te kabele, (a dotični grill se recimo ne može maknuti izvana bez otvaranja PSUa. dok se na nekima i može LINK)
očito je bolje kliještima jednostavno precvikati nosače od grilla i skinuti ga bez otvaranja PSU-a. gotov si u 10 sekundi.
mislim da bi to trebala biti glavna poruka ovog threada.

|
slažem se dobra ideja,ali kad se ionako već gubi garancija (čak i ovako s kliještima) i kad je valjda sad jasno gore kako sam radio,šteta ne iskoristit fan grill + vent mi se nije vrtio-dakle zamjena venta ionako ne gine-svejedno treba rastavljat osim u slučaju da je PSU pod garancijom
Citiraj:
Autor TomRi
o kakvom ... sjekiranju ti govoriš?
|
malo sarkazma u 2ipo-zašto ne
Citiraj:
Autor TomRi
pa i da netko nema konektor, već precvika stare žice od venta,na njih samo zalemi(ili zavrti pa izolira ako baš nema lemilicu) žice od novog venta(precvika 3pin ili molex konektor na novom ventu)
nije da mora taj vent spajati na molex izvana pa dobivati 5 ili 7V, jer napajanje već ima regulaciju vrtnje, right? šteta ju je ne iskoristiti.
(makar, nije to neki posao, 5 V dobiješ između crvene i crne, 7 V između crvene i žute, jel i dalje zvuči komplicirano?)
|
ja sam baš i računa na prespajanje na vanjski molex jer ipak je unutra nešto bilo TRULO pa se u par navrata nije vrtio-čemu riskirati ponovno
Citiraj:
Autor TomRi
ajde nemoj
jer ovo što si ti napisao se moglo reći u 3 vrlo kratke rečenice:
smetao mi je fan grill za montažu u case, rastavio i maknuo ga.
nakon xx vremena je smrdilo napajanje, vent nije vrtio.
otvorio sam ga i vidio da sam zahvatio žicu kada sam prethodno slagao PSU.

|
Možda se smilujem ali dobro si sažeja post ali usput sam htio vidit jel netko imao sličan problem s dotičnim napajanjem (regulacija venta) i ako zatreba-proces zamjene
PS Yate Loon iz napajanja i dalje radi bez problema tako da nije bilo do njega
Pozdrav TomiRI