Citiraj:
pa stavim fan grill s unutarnje strane
|
fan grill služi da štiti vent koliko je to moguće od raznih predmeta
koji bi ga mogli zaustaviti ili mu čak oštetiti krilca(npr. razni kabeli, konektori pa i prsti recimo...)
tako da ako si ga micao sa vanjske strane(grill), nisi ga ni morao stavljati iznutra,
jer sa strane napajanja nema što uletiti u vent(sve je dobro zalemljeno)
a i da ima nešto rizično, tvornički bi bio i sa te strane.
ovako si sam sebi napravio medvjeđu uslugu...
Citiraj:
miris se širi iz napajanja.Otkidam komad papirića i gurnem kroz fan grill,kad ventilator se ne vrti.
tek sad vidio koliko dugo ga je lim od napajanja držao u "škripcu"-naime prilikom prvog sastavljanja
nisam pazio na odvojeni kabel venta pa je crni kabel ili GND ostao savijen između limova
|
ako nisi na ti sa elektronikom i okom za sve te kabele, (a dotični grill se recimo ne može maknuti izvana bez otvaranja PSUa. dok se na nekima i može
LINK)
očito je bolje kliještima jednostavno precvikati nosače od grilla i skinuti ga bez otvaranja PSU-a. gotov si u 10 sekundi.
mislim da bi to trebala biti glavna poruka ovog threada.
Citiraj:
možda ga editiram da bude još duži,kad nađem one Bubbine žvrljotine
kako precvikavati kabele-za one pak koji nemaju tu sriću da mogu samo ištekat kabel PSU venta,već trgat/lemit/sjekirat(se).
|
o kakvom prespajanju i sjekiranju ti govoriš?
pa i da netko nema konektor, već precvika stare žice od venta,
na njih samo zalemi(ili zavrti pa izolira ako baš nema lemilicu) žice od novog venta(precvika 3pin ili molex konektor na novom ventu)
nije da mora taj vent spajati na molex izvana pa dobivati 5 ili 7V, jer napajanje već ima regulaciju vrtnje, right? šteta ju je ne iskoristiti.
(makar, nije to neki posao, 5 V dobiješ između crvene i crne, 7 V između crvene i žute, jel i dalje zvuči komplicirano?)
Citiraj:
možda ga editiram da bude još duži
|
ajde nemoj
jer ovo što si ti napisao se moglo reći u 3 vrlo kratke rečenice:
smetao mi je fan grill za montažu u case, rastavio i maknuo ga.
nakon xx vremena je smrdilo napajanje, vent nije vrtio.
otvorio sam ga i vidio da sam zahvatio žicu kada sam prethodno slagao PSU.