View Single Post
Staro 21.09.2004., 01:34   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Talking Quadro2 MXR Ultra

Šta je to, pa ajmo ovako ... uzmete stari GeForce2 MX 400 i oda sa riva tunerom modate drivere da postanu Quadro (ako ne želite hardverski petljat po kartici), u našem slučaju modani su driver 45.23 tako da kartica od Gainward GeForceMX400 sa 64 MB postane Quadro2 MXR. Zašto ? Pa da se upogoni i druga polovica čipa. Jel običan MX ne može Shared Back Buffer, 3D Windows Clipping, 128 MB Frame buffer. Kada se omoguči Quadro2 MXR onda može i to. U svijetu pamuka (čitaj stvaran svijet) kartica tada u onom testu CINEBENCH 2003 dobije u OpenGL boost od 15% !!! To je prava 3D aplikacija koja koristi engine od Maxonovog Cinema 4D.

Dakle, a sada ide izrada Quadro2 MXR Ultra Uzme se kartica i napravi se volt mod, digne se sa 2.05 na 2.4V (za 17%, CatKiller je htio 20%, ja sam htio 15% pa je ovo neka sredina ). Nakon toga se malo ošmirgla GPU (sve te fizičke poslove oko šmirglanja i lemljenja je obavio CatKiller). E sada ja izbušim dve rupe na Socket 370 pasivnom Coolmaterovom cooleru (samo pasivni dio se koristi, ne treba aktivno). I kartica je spremna za pogon. Upiknuli u ploču sa ova dva Tualatina 1,13 i krenuli na OC. Uglavnom kartica Gainword G2MX400 ide 200 GPU i 145 Mem. Memoija je nega VG na -6 a GPU je NV11(B2) revizija. Dakle kartica sa PASIVNIM hlađenjem ide na 300 GPU (dalje nejde RivaTuner mada bi ovo išlo još i memorija koći stvar jer ide do 190, ali najbolje radi na 180 . Uglavnom u Ultra modu 300/180 kartica je evo upravo odradila 3 sata Call of Duty United Offensive u Multyplaeru sa 7 igrača na največim mapama i nije niti kihnula niti proizvela niti jedan artefakt niti imalo zatrznula !!! Igrano na slabim postavkama ?! Ne, 1024x768 sa svime na Normal i sve to uz pomoć Pentiuma III na 1130 i PASIVNIM hlađenjem. Što se tiće Peak Fill Ratea (Mtexels/s) kartica po Aidi32 3.93 daje 1300 ili vam to je score jednog ATi 9600 FX 5200 ultra guta prašinu, 5600 ultra vodi izjednačenu bitku u Peak Fill Ratea (Mtexels/s) )E da kartica nije DX 7 već barem 8 ili 9 pa pobila bi sve te nove poluproizvode nije loše za karticu od stotinjak kuna

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote