Šta je to, pa ajmo ovako ... uzmete stari GeForce2 MX 400 i oda sa riva tunerom modate drivere da postanu Quadro (ako ne želite hardverski petljat po kartici), u našem slučaju modani su driver 45.23 tako da kartica od Gainward GeForceMX400 sa 64 MB postane Quadro2 MXR. Zašto ? Pa da se upogoni i druga polovica čipa. Jel običan MX ne može Shared Back Buffer, 3D Windows Clipping, 128 MB Frame buffer. Kada se omoguči Quadro2 MXR onda može i to. U svijetu pamuka (čitaj stvaran svijet) kartica tada u onom testu CINEBENCH 2003 dobije u OpenGL boost od 15% !!! To je prava 3D aplikacija koja koristi engine od Maxonovog Cinema 4D.
Dakle, a sada ide izrada Quadro2 MXR Ultra

Uzme se kartica i napravi se volt mod, digne se sa 2.05 na 2.4V (za 17%, CatKiller je htio 20%, ja sam htio 15% pa je ovo neka sredina

). Nakon toga se malo ošmirgla GPU (sve te fizičke poslove oko šmirglanja i lemljenja je obavio CatKiller). E sada ja izbušim dve rupe na Socket 370 pasivnom Coolmaterovom cooleru (samo pasivni dio se koristi, ne treba aktivno). I kartica je spremna za pogon. Upiknuli u ploču sa ova dva Tualatina 1,13 i krenuli na OC. Uglavnom kartica Gainword G2MX400 ide 200 GPU i 145 Mem. Memoija je nega VG na -6 a GPU je NV11(B2) revizija. Dakle kartica sa PASIVNIM hlađenjem ide na 300 GPU (dalje nejde RivaTuner

mada bi ovo išlo još i memorija koći stvar jer ide do 190, ali najbolje radi na 180

. Uglavnom u Ultra modu

300/180 kartica je evo upravo odradila 3 sata Call of Duty United Offensive u Multyplaeru sa 7 igrača na največim mapama i nije niti kihnula niti proizvela niti jedan artefakt niti imalo zatrznula !!! Igrano na slabim postavkama ?! Ne, 1024x768 sa svime na Normal i sve to uz pomoć Pentiuma III na 1130 i PASIVNIM hlađenjem. Što se tiće Peak Fill Ratea (Mtexels/s) kartica po Aidi32 3.93 daje 1300 ili vam to je score jednog ATi 9600

FX 5200 ultra guta prašinu, 5600 ultra vodi izjednačenu bitku u Peak Fill Ratea (Mtexels/s)

)E da kartica nije DX 7 već barem 8 ili 9 pa pobila bi sve te nove poluproizvode

nije loše za karticu od stotinjak kuna