Citiraj:
Autor Hao
Zelim naučiti programirati, a pošto su me neki ljudi iznevjerili ne preostaje mi ništa drugo nego doći kod vas i tražiti savijete.
|
Daj reci nam jos o tome, zanimaju nas potresne zivotne price mladih to-be programera!
Citiraj:
Command prompt - postoji li neka knjiga na hrvatskom jeziku u kojoj je sve detaljno objašnjeno da mogu učiti iz nje? Ako ne, postoji li neka stranica na kojoj je sve detaljno objašnjeno a koju preporučaju ljudi koji se razumiju u to, koji garantiraju da je na toj stranici kvalitetno objašnjeno?
|
Sto ti to tocno znaci "command prompt"?
Ako te zanima skriptiranje pod Windows okruzenjem, defaultni Windows shell je *izuzetno* slab po tom pitanju. Likariju pronadji ili u PowerShellu, ili instaliraj Services for Unix/Subsystem for UNIX-based Applications gdje ces moci birati izmedu C/Korn shella (sto ti prakticki pokriva osnovna znanja za vecinu Unixoidnih shellova opcenito, pa se mozes "specijalizirati" kasnije).
Citiraj:
Ako nema na hrvatskome, nema veze, nije mi problem baratati engleskim jezikom, imam volje, imam vremena, imam svega samo trebam neko usmjerenje, odakle kreniti ostalo ću sam.
|
Google. Pa onda eventualno knjizara ili omiljeni torrent tracker.
Citiraj:
Što se tiče programiranja, ako smatrate da je presloženo kreniti s jezikom kao što je cpp i da bih trebo kreniti od nekog jednostavnijega recite.
Svi savijeti su dobro došli.
|
Shvati programiranje kao strani jezik. Sto podrazumijeva da "programiranje" ne mozes procitati i nauciti, nego ga moras *koristiti*.
To u praksi znaci mazanje ruku i kompajler. Bez toga - zaboravi! IOW, ako ne mislis zaista programirati as in proizvoditi (ne nuzno komercijalno) programe, nemoj se ni latiti toga.
Citiraj:
Spreman sam raditi samo nemam nikog da me usmjeri i savjetuje.
|
Sad me jos vise zaintrigirala neispricana prica i teaser od gore!
Citiraj:
Autor zwer
Ako mene pitas, Kreni sa C-om, jednom kad budes smatrao da si dobar u C-u, kao sto su ti vec napisali, sve drugo je pi*darija.
|
U onom trenutku kad postanes *dobar* u C-u (sto podje za ruku zaista rijetkima), neces voljeti vise niti jedan drugi jezik, a posebno OO kao sto je C++.