View Single Post
Staro 03.09.2009., 10:07   #1
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Project/worklog: qub 69

Lijep pozdrav svima

Neki su već shvatili, neki još ne znaju, nabavio novo kućište, a skupa s time ide i nova modifikacija.

Kućište?

Vjerovali ili ne, ispod najlona je crni lianli PC-A05

Ima posebnost da u njega stanu full atx matične iako je mini tower, razlog tomu je smještaj napajanja s prednje strane kućišta.

Komponente za ovo računalo se u suštini neće razlikovati previše od starog, tu je novo napajanje, strider 600W te nova matična, biostarka i45:

Kupljeno je par novih stvarčica također:

Kaze Q, 4-kanalni potenciometar. (mini review on)

Dolazi u vrlo solidnoj kutiji od kartona, ukrašeno kojekakvim kerefekama, pa vam dođe da ga iščupate van a kutiju bacite

U toj kutiji se nalazi "kutijica" od tvrđe spužve u koju je sadržaj lijepo uglavljen

Tu se nalazi potenciometar, passtrough molex sa konektorom za napajanje potenciometra te četiri 3-pin produžetka za kablove ventilatora. Oni imaju na jednom kraju 4pin glavu, tako da se može bilo koji ventilejtr prikopčati.
To je sve lijepo povezano da kablovi ne strše okolo

Duljina produžetaka je čitavih 70cm, po meni i previše (pogotovo za ovo mini kućište)

Potenciometar sam po sebi izgleda jednostavno neodoljivo, jednostavne linije i tekstura aluminija prefarbana u crnu, pomalo glossy boju

Kao takav se meni ne uklapa baš previše na prednjicu kućišta (usput i fotka kućišta, konačno)

Za 100kn nema boljeg potenciometra, da netko ide sam slagati dijelovi dođu više...
(mini review off)

Pošto je ovo lianli, rekoh sam sebi da ne može to tako neujednačen ton crne biti

Pa raskopao kazea:

Izbušio originalnu 3.5" aluminijsku maskicu od lianli-a i na kraju dobio ovo:

ALERT prejebena fotka ALERT

Sad malo na dijelove vodenog. Hvala forumašu mhadini na dogovoru i dostavi oko toga svega...

Za NB blok sam reciklirao stari od P5K koji inače ima hook mountove, izbušio rupe na mjeru na plexiju i pofarbo u crnu boju:

SB blok

LGA775/1366 mounting plate za supreme blok, ne samo da radi mjesta oko matične, već i puno bolje izgleda od onog originalnog

Još je jedino ostao MOSFET blok za regulaciju napona procesora...
Kako ne postoji blok za to, stock hladnjak sam skinuo i odvojio MOSFET dio od ostatka te na njega još dodao "crazy cool" hladnjak koji se dobije u paketu s matičnom.
Također sam zamijenio push pinove sa šarafima i maticama.

Na kraju, s blokovima i tim čudovištem od hladnjaka matična:

Radijator (x2)

Skoknuo ja do konzuma opet drugi dan, kupio "par" stvari, 6x120mm, Y-3pin razdjelnike, antifriz te naljepnicu jednu (teaser kasnije u postu).

Kako djetetu nikad dosta igre, slagao sam jedan tower

Meni se ovo čini moćno, vama?

Položaj svega u odnosu na kućište? Radijatori vani, rezervoar vani (kupio 140mm tube, valjda mi ovaj neće puknut ), sve ostalo unutra, ofskroz.

Pumpu sam smjestio unutar ona dva 5.25" otvora (ne koristim čitače) na način da se vibracije totalno eliminiraju.

U tome je pomogla probušena guma bicikla te kod mene sveprisutni ziptie-ovi.

Dosta za danas, samo dva teasera:

Prijedlozi i ideje dobro došle