View Single Post
Staro 02.09.2009., 15:47   #1
novo_ime
Registered User
Moj komp

novo_ime's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
upomoć, i ja bih laptop :)

pozdrav!

znam da vam je pun kufer više jednih te istih pitanja i zahtjeva i prohtjeva, no ipak sam se i ja odlučila za svoj topic zbilja sam se potrudila i pročitala većinu topica u vezi kupnje laptopa ali ne mogu reći da sam našla neki koji bi meni ponudio neko konkretno riješenje....

dakle stvar je ovakva:

zbilja ne mogu reći da se kužim u računala, nikad nisam imala laptop, niti prčkala previše po nečijem, ne znam kako funkcioniraju stvari kod njih; ali znam otprilike kaj hoću pa bih vam bila zahvalna kada bi mi pomogli nekim konkretnim prijedlozima
kupujem laptop za 10ak dana koji bi trebao biti univerzalan, trebao bi imati bateriju pristojnog trajanja, ne namjeravam ga nositi okolo baš svaki dan, ali opet da nema 10kila i opet da nije neki treš i da izdrži barem narednih 4-5godina, jer nemam kinte kupovat novi svakih godinu dana...

traži se:
-cijena: 5000-5500kn (može gotovina,čekovi,kartice bilošta ako ima popust )
-monitor: 17'' (ili više; ne preferiram widescreen iz nepoznatog razloga)
-hard: 320gb (može i više, a možda i manje ako se isplati..)
-dobar procesor, grafičku i dosta rama (o tome nemam pojma a to znam da je najbitnije )
-nebih vistu ako nije neophodno, možda win7 načula sam da nisu strašni, a treba mi ako mislim imati 3 ili 4 gb rama..

treba mi za:
-autocad 2009 ili 2010 ali 3D - nisam radila do sada u njemu, a htjela bih, pa neznam kako se ponaša i koliko je zahtjevan.. (veli: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...12&id=11946449 )
- heroes of might and magic v
-svakodnevne gluposti, office i sl.
-internet
-tu i tamo gledanje filmova

i to je u principu to.....

vidjela sam nečiji prijedlog za ovaj http://www.superbit.hr/Prijenosna-ra...?keyword=4710s koji mene što se tiče zvuči presuper, ali ne mogu procijeniti dali odgovara na moje prohtjeve

i osim toga imam par glupih početničkih pitanja o laptopima ako netko ima strpljenja odgovoriti na njih bila bih zahvalna
1) jel mi može netko pojasniti onu urbanu legendu da kad lap radi na struju da se treba izvaditi baterija jer joj se smanjuje vijek trajanja itditd? jel to istina?
2) vidjela sam da dosta hpova ima razdovjene tipkovnice pa neznam jel to liči na šta kad se tipka ili je nezgodno ili ili..?
1) u dosta topica sam pročitala da ne preporučujete probook ali nisam nigdje našla neku konkretnu zamjerku (osim : ovaj ti je bolji od hp-a) pa me zanima čisto informativno zašto ta serija ne valja?

unaprijed hvala!!!!
novo_ime je offline   Reply With Quote