Pozdrav,
evo već danima surfam ovim forumom, pa mi se učinilo zgodno ovdje "staviti" svojih par pitanja..
"Novi komp" imam već neko vrijeme (nekih 8 mjeseci) i nikako da naštimam da mi sve radi..
Kako sam dosta neiskusan na tom području (tweakanje i slično) zanima me šta bi mi preporučili da stavim kao OS..
Konfiguracija bi trebala biti pod: Moj komp, ali ako nije, evo je ovdje..
CPU: QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333)
MBO: Asus P5Q Deluxe (2 PCI, 2 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
RAM: Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D
HDD: SAMSUNG HD753LJ ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)
ST3250820A ATA Device (250 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
VGA: ATI Radeon HD 4870 (RV770) 1024 MB
Napajanje: Tagan BZ600
Monitor: Samsung SyncMaster 226BW/MagicSyncMaster CX226BW (Digital)
Hyundai ImageQuest L73D (Analog)
Počeo sam sa XP-om i tamo sam imao dosta problema sa driverima (zvuk i sl.) pa sam prešao na Vistu SP1 (ona famozna black edition

) Tada se činilo da sve radi, ali opet problemi kod instalacije nekih programa..
Sada se mislim dali da pređem na Vistu Ultimate x32 ili 64 bitnu..sa SP2?
(Koja će mi omogućiti "usklađeniji rad svega"

)
Komp mi najmanje služi za igrice (nemam više niti jednu instaliranu), a uglavnom radim web, grafički dizajn i obrada videa..
Ne znam do koje mjere je bitan sav software koji koristim (programi za obradu grafike..) i koliko se da to sve uskladit u Visti.. Pa ako netko ima volje pročitati sve ovo

i napisati koji savjet ili postaviti koji koristan link bio bih mu veoma zahvalan..
Eto toliko,
odma "kobasica" za prvi post, pa ako netko ima volje..
P.S.
Znam da postoji

ali tu više nisam imao živaca, jer svatko drugačije govori i nikako naći "jedostavan" odgovor..