Grand nagus je ovdje. Što te muči, Quark? Hmm, da vidimo....
Jedino napajanje koje ima zlatni pečat tišine (zasada) je Fortron 350W obični. Nema zujanja, nema cvrčanja, samo strujanje zraka se čuje. Što se tiče Aurore, to samo znači da imaš vent sa plavim LEDicama i potenciometar. Vent je bučniji od običnog venta (ima neki blagi stružući zvuk, možda bi ga trebalo staviti par sati da se razradi, ne znam. A mislim da i geometrija krilaca bolja na običnim fanovima) te se ,po meni, ne isplati davati dodatna lova za to napajanje osim ako te ne hićaju plave LEDice.
Nije problem u uliježenju venta, jednostavno se čuju ležajevi unutar mehanizma, tako da sa gumenim uliježenjem nećeš ništa postići (osim izgubit garanciju).
Dakle, 350W Fortron (obični!) je moja preporuka zbog dvije godine garancije.
(iako i 420 W Chieftec nije loš, dapače. Ali jedna 12 cm vent je uvijek bolji od 2 8 cm, ako se ide na tišinu i hlađenje, bar po meni. Ali opet, imaš dodatnih 70W...)
Što se tiče Papsta 92 mm, ja ga držim na termalnoj regulaciji (eto, jedna dobra stvar na AN7) i 1500 okretaja na SP97 i procu mi temperatura ne prelazi 44 stupnja. Pritom se ne čuje (doslovno). Dosta ljudi je hvalilo Enermax 9FAB kao jako tih vent, ali opet, ima ljudi kojima je prebučan. Možda je najbolje direktno usporediti ventove prije kupnje i odabrati tišeg.
Za D zalmana je moja preporuka blowhole + 12 cm vent ili otvoreno kućište. Ja sam isprobao 12 cm vent u zatvorenom kućištu i to nije to, bar ne u mom kućištu.
Hehe, vidim da sam ovdje dobio reputaciju totalnog tišina manijaka. Pitam se zašto...