Sva sreca nisam nikad imao vecih problema sa reklamacijama u Zagrebu, ali moram reci da je kurvinsko ponasanje sa obje strane. Ne navodim i ne upirem u nikoga, jer kazem nisam se nikada morao previse boriti za svoja prava.
Ove situacije su vise smijesne i onako blesave. Zakon se moze protumaciti na 89 razlicitih nacina i bok. Zato sto je glup i nema veze sa mozgom.
Mislim trgovci ko trgovci (ponovno ne upirem u nikoga) naravno love profit. Sto je i razumljivo, ako im je pruzeno da malo savijaju zakon zasto pobogu ne. Razni inspektori i slicno iz DI uglavnom boli ona stvar za neku graficku od par hiljada kuna, kad ih ekipa zove za jagure prodane sa strganom gefufnom. Citaj: to im je sitan posao sa puno papira i gluposti. Rijetko koj DI ce i izaci i vidjeti o cemu se radi ako stvarno netko ne inzistira.
U samo tumačenje zakona nebi htio ulaziti, jer nisam hvala Bogu pravnik, ali slovo na papiru ako pise: Vrati covjeku lovu, ako mu je nesto riklo, jer ima pravo na povrat love. Onda mu to i vrati. Koj quratz glumatati, muljati, probavati iskamcati koju lipu. Mislim ono glupo. Gubis musteriju, respekt, ono ne radis si nista dobro. Pa mene jednom nek netko u ducanu krivo pogleda - NEMA me vise. N-E-M-A. Covjece pa ducana kolko hoces, ko gljiva poslje kise, ebay danas postoji, slovenija je blizu, austrija... Ono ne da mogu birati di cu kupiti, nego ono dodjem u ducan i ima da me izmasiraju, ponude kavom i gledaju ko u Boga. Skoro pa
I sad druga strana medalje. Sjecam se vremena kad si usao u hgspot sa crknutim hardom. Iznos na racunu nezna 1300kn. Ti dobis ODMA iz kase 1300kn, nebitno kad je disk kupljen i nikakvo umanjenj vrijednosti.
E onda su tu caku skuzili balavci i sve je otislo u quratz. Poceli su to iskoristavati. To su se kupovali polovni diskovi i kuhali u loncima skupa sa grahom i rebricama i to su, naravno, trgovci skuzili.
I sad je RAT. Divno krasno. Boli me racku, mozete se pobit medjusobno, ali ono sto mene smeta sto onda postoji sansa da kad ja dodjem reklamirat, neznam, grafu koja je rikla prirodnom smrću, ja sam taj koji je na tapeti i ja se moram natezat sa trgovcima (koje nevolim) zbog nekog idiota koji kuha diskove u zepteru.
Balavurdija je dobro usrala stvar sa tom forom, isto tako i trgovci, jer su posrali nas - dobre potrosace. Stvar kucnog odgoja i kod jednih i kod drugih.
EDIT:
Uglavnom vec sam pisao o tome...
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=893