View Single Post
Staro 31.08.2009., 10:32   #1816
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor hello! Pregled postova
Prodavači nisu dužni garantirati za proizvod, već ovlašteni servis koji mora postojati ukoliko se neki proizvod uvozi/prodaje u Hrvatskoj. Ovo tvoje stoji jedino ukoliko je Links ovlašteni servis..
Kupcu je prodavac prva reklamacijska tocka. Nista dalje ga, po zakonu, ne mora interesirati. Prodavac ima dalje svoje kanale kako to rijesiti, a na podrucju RH nosilac jamstva je uvoznik / distributer / proizvodjac, ovisi o ugovorima i nacinu nabave robe.

Citiraj:
Di ti odeš s pokvarenim autom, liku s ljepom frizuricom i odjelom koji ti je prodao auto ili u prvi ovlašteni servis??
Mozes obojici.

Citiraj:
Znači po tebi da bi oni bili osigurani za svaki artikl morali bi uvijek kupiti 2 kom jedan prodati jedan spremiti za svaki slučaj ako se prvi pokvari...pa koliko bi onda komponenete koštale po tebi? Pa tko to radi...
Ozbiljne firme to i rade. Ne u omjeru 1:1, vec prema detaljnim statistikama kvarova, vrsti opreme, duzini trajanja jamstva, posebnim uvjetima itd.

Citiraj:
Da se razumijemo ja isto volim imati prava kada kupujem i dobiti zamijenu ukoliko mi se nešto pokvari a ima garanciju no u granicama normale i poštenja....meni je apsurd kada vidim da netko tu reklamira 7900 gs koju je platio 1800 kn nekada i sada ih očito više nema pa mu nude recimo 9800 gt u zamijenu no ona je 800 kn pa se netko osjeća pokradenim...realno on je izvrsno prošao..dobio je puuuuunoooo bolju grafičku karticu s novih 24 mj. jamstva, ali ne....on je siroće jadan pokraden.
Postoje zakonske norme, koje s "moralnim" ili "tehnickim" zakonitostima nemaju nikakve veze.

Citiraj:
Po meni ono što je romano.cule napisao za diskont 24 zavrzlamu s 1950 grafuljom pravi primjer zajeba kupca ne ove gluposti kojih tu ima koliko hoćeš....
Obzirom na marze u IT-u, trajanju jamstva, nepostojanju osiguravateljskih i reosiguravateljskih kanala osiguranja IT opreme i slicno, IT oprema je iznimno podlozna namjernom ili "slucajnom" krivom interpretiranju zakonskih normi.