View Single Post
Staro 30.08.2009., 19:52   #1811
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Zmalamuth Pregled postova
Trebao bih malu pomoc.

Dakle odnio komponentu na servis, cekao 48 dana, tokom tih 48 dana uredno zvao svakih 5 dana i dobivao odgovor ostavite broj, netko ce vas nazvati ili cekamo rezervne dijelove.

nakon 46 dosao u servis ducana gdje sam kupio robu, da bi mi rekli da oni moraju nazvati ovlasteni servis da vide sta se dogadja, rekao ok, cekao jos 2 dana, jer je bila nedjelja.
Dosao nakon 48 dana da bi mi rekli da su se culi sa ovlastenim servisom, ali da dijelova nema, i da oni sada moraju vidjeti sta se da napravit.
Nazvali me Popodne na mob, da ce oni se raskusurit sa ovlastenim servisom, da ja dojdem kad mogu da mi se napravi ispis racuna i da se rijesi situacija.

Dosao do njih, da bi mi ponudili mogucu kompenzaciju, jer je nemoguce dobiti istu zamjensku stvar. a to je jedino sta mi je interesantno.
Rekao da zelim ili istu zamjensku ili lovu, nakon cega su mi rekli da mi nemogu oni dati lovu, mogu samo kompenzaciju i dali mi mail od "vise" instance kao da njih kontaktiram.

Pa ako me netko moze uputiti na moja prva i kako da postupam dalje?

Po onome sta pise na prvoj strani ovog topica.
3) Komponenta je nesipravna ali ne moze biti popravljena niti zamijenjena. Zakon kaze da kupac ima pravo:
a) traziti povrat novca u iznosu na RACUNU
b) traziti druge komponente u vrijednosti sa RACUNA
c) traziti zamjenu i: razliku u cijeni ili doplatiti

mene zanima samo opcija "a)" posto nemaju zamjensku robu, na koji nacin mogu ja ostvarit to pravo?

Probat cu sutra prvo sa mailom i telefonom rjesit stvar, ali ako neide, sta onda?
I imam li ja pravo na povrat sredstava?
u pitanju je cca 2400kn.
Evo report.
Poslao mail, cekao 3 radna dana na odgovor, kao sto je "standard" sa sluzbenim mailovima, obicno je stavka u ugovoru, ako se na mail ne odgovori u roku 3 dana smatra se da je primaoc upoznat sa sadrzajem istog.

Znaci da sam apsolutno ispostovao sve rokove prema Linksu.

Dosao 4 dan, ovaj u servisu se krenuo izmotavat, ja sam mu vrlo lijepo rekao:
"Postoji zakon o zastiti potrosaca i on je vrlo jasan po pitanju mojih prava, zelim razgovarat sa nekim tko moze govorit i donosit odluke u ime Links d.o.o, pa se izgubio na 3min u pozadinu servisa, kad se vratio uljudno me zamolio ako mogu doci popodne po novce jer su tek otvorili pa da nemaju praznu kasu.
Dosao popodne, podigao lovu.

Ukratko, ljudi budite svjesni svojih prava, ako vam netko kaze da nemoze on to odlucit da morate pisati, zvati...., odmah ga prekinite i trazite odgovornu osobu koja moze donositi odluke, nedajte se zavlacit i gubit vrijeme.

Jos samo jedna stvar, a to je da se prilikom vracanja love, gleda obicno zadnja cijena robe u cjeniku. jer zakon kaze da prodavac moze(ima pravo) procijeniti koliko je roba izgubila na vrijednosti.

U mom slucaju, imao sam pravo na zamjenu identicnog proizvoda jer je proslo 45+ dana, jer je player bio podosta egzotican i trenutno ne postoji ni jedan na trzisu sa tim opcijama, (a taj se vise ne proizvodi) tako da su mi morali vratiti punu cijenu, odnosno onu koja je bila navedena u cijeniku dok je proizvod jos bio dostupan.

Link Zakona na kojeg se pozivate:
http://www.potrosac.hr/index.php?opt...d=88&Itemid=37

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote