View Single Post
Staro 29.08.2009., 15:25   #1803
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
pozzz svima, trebam pomoć. situacija glasi ovako:
prije godinu i pol kupio sam memoriju za kompjutor koju sam platio 500 kn i prije tjedan i pol se pokvarila, međutim jamstvo na nju je 60 mjeseci. odnio sam je u Links na servis u kojem sam je kupio i nakon tjedan dana što je bila kod njih na servisu pristali su je zamjenit za drugu u istom rangu ali za onu koja sad vrijedi 280 kn. opravdavaju se time što je sad cijena te memorije (moje pokvarene) 250 kn i da još moram nadoplatit 30-40 kn za tu novu koju bi mi oni dali jer te moje više nemaju(više se ne proizvodi). sada mene zanima jel oni meni moraju dati memoriju u vrijednosti 500 kn (koliko sam ja svoju platio prije godinu i pol) ili su oni u pravu i ja da bih mogao zamjenit moram im još nadoplatit tih 40 kn?
čitao sam zakono obveznim odnosima i tamo piše da mi moraju vratit plaćeni iznos, ali u Linksu ne žele, već je jedina opcija ta zamjena.
zvao sam udrugu potrošač i kažu da je cijena na računu bog i batina i da mi trebaju vratit novce, zvao sam i državni inspektorat i kažu da im napismeno trebam poslat prijavu (što i hoću) ali ću još jednom otić u links i pokazat im taj članak di piše da su obvezni vratiti novce.
nije sad stvar u 40 kn, hebeš to ali su stvarno bezobrazni tražit me za memoriju koju sam platio 500 kn još da nadoplatim

ima li netko još kakvu preporuku šta da napravim?
Litra je offline   Reply With Quote