View Single Post
Staro 29.08.2009., 02:54   #1
jasmina1969
Premium
Moj komp

jasmina1969's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Exclamation (riješeno) Trojan horse rootkit-Pakes.L

Sada je točni 02:52 i dođe mi da se ubijem.

Ujutro prethodnog dana htjela sam spržiti neke filmiće i datoteke pa da napokon maknem vistu sa Acera i stavim XP, ali nero mi nije prepoznal niti jednu pržilicu (unutarnju i vanjsku). Ok, mislila sam da je istekla licenca ili nešto i stavim drugu verziju kad mi on napiše: if you are running Nero burning software via Windows Remote Login, you might not be able to access your drives for burning. This is a security restriction from Windows.

Išla pogledat u PowerISO isto ne prepoznaje pržilicu, instalirala ashampoo burning i on mi javlja da ne vidi pržilicu..... Otišla malo na forum i počeli su se spominjati virusi

Imam Vistu i NOD32. Imam adware, spayware terminator i Malwarebytes - niti jedan program nije našao ništa sve dok nisam instalirala AVG i odmah pri paljenju kompa javio mi je Trojan horse rootkit-pakes.L u datoteci: C://windows/system32/SKYNETThimncjxh.dll

Da mi je znati s kojim programom je došao, pročitala sam na netu o opasnostima i mogu reći da me hvata malo panika jer mnogo koristim internet bankarstvo itd.... Čitam kako ga je teško ukloniti, ali s obzirom da sam se odlučila i prije formatirat komp mene zanima da li ja mogu prebaciti svoje datoteke na neki vanjski disk a da njega ne prenesem, mislim trojanca i zanima me koliko je on ustvari opasan i da li se već neko susreo sa njim. I da li i on skače sa harda u memoriju i obratno? Pročitala sam u jednoj drugoj temi i o takvom virusu.

Help!!!!!
jasmina1969 je offline   Reply With Quote