Uspio sam malo izmaltretirat Fenrira nocas i dosao do zakljucka da imam jako bezobrazan E5200, al prvo o cooleru. Pod numero uno, uopce nisam razmisljao da na coolere s otvorenim heatpajpama nije preporucljivo stavljati pastu metodom zrna rize, pogotovo ako taj cooler ima jednu pajpu nekako neravnu u odnosu na ostatak baze pa onda tu pasta zapne i ne razmaze se ravnomjerno po heatspreaderu cpu-a kao sto je slucaj kad imate savrseno obradjenog Scythe-a sa bazom iz jednog dijela. Sama kvaliteta izrade nije na razini Scythe-a i nema onako filigranski preciznu zavrsnu obradu, ali cooler dijeluje cvrsto i nije sav klimav i aljkav kao sto je slucaj kod npr. ThermalTake-a.
Baza je poprilicno ravna (provjerio zilet metodom), ali jedan pajp kao da nije na oba kraja u ravnini s bazom, vec ima s jedne strane mali utor na mjestu di se dodiruju aluminijski blok i pajpa pa to kvari ukupni dojam. Finovi su dosta tanki ali nisu onako ostri kao na Scythe-u pa nije bilo krvavih prstiju kod montaze.
Sustav montiranja je krajnje jednostavan. Backplate odozada. 4 vijka kroz backplate koji se pricvrscuje distancama na koje dode cooler pa vijci koji pricvrste oprugu coolera na distance i to je to.
Originalni Titanov vent poprilicno solidno puse jer se vrti na 2200rpm-a, ali se bome i cuje sukladno tome pa je odmah pri ugradnji dobio izgon iz case-a i nije ni dobio priliku za daljnje testiranje. Umjesto njega upogonio sam odlican Scythe-ov vent skinut s Kama Angle-a koji se stalno vrti na 1200rpm i gotovo je necujan.
Cilj je bio ohladiti E5200 @ 3850mhz i to mi nazalost nije uspjelo. Testirao sam OCCT-om 3.0.1, Linepack test za istrazivanje max temp i Cpu test za stabilnost i ocekivane temperature pri svakodnevnoj upotrebi. Iz vise pokusaja i kombiniranja voltaze i kojecega pri testiranju temp bi se zadrzala na nekih 60ak C mozda kakvih 10ak sec (linepack test) i onda bi skocila na 75-80C pri cemu bi se komp ili restartao ili frezzao. To je nazalost neka cudna nuspojava mog cpu-a kad podem 3800mhz. Na 3666 (11x333 @ 1,35v) proc radi savrseno stabilno i nema tog efekta naglog porasta temperature i lockanja sustava. Na 3666mhz temp mi nisu prelazile 60C u zatvorenom case-u pri sobnoj temp. od 27C+ (1h+ OCCT linepack test) i tu je Fenrir pokazao svoju snagu.
Case ima jedan 12cm intake vent u 5.25 bay-u @ 7v koji hladi disk i jedan 92mm outtake Enermax, smanjen potenciometrom na 1200 rpm koji se nalazi tocno iza coolera. Pri obicnom OCCT Cpu testu temp ne prelaze 50C.
Da sam koristio Titan hladnjak temp bi bile i dosta nize ali zbog buke na 2200rpm rado cu zrtvovati par stupnjeva. Kad ulovim malo vremena imam u planu napraviti neki push-pull esperiment sa 2 tiha venta na fenriru. Tolko za sad.
Nazalost nema fotki jer je fotic jos uvijek kod cure, al bude i to uskoro