Citiraj:
Autor Matt
No dobro, sad već malo pretjeruješ. Uglavnom, svi znamo da rad za monitorom umara oči, naočale koje umanjuju taj efekt postoje i upotrebljava ih velik broj ljudi, stoga molim konkretne odgovore bez ovakvih izleta kao što je bubba provalio. Naravno, i ja sam se možda pogrešno izrazio u pogledu zračenja.
|
Ne, ne pretjerujem, nego mi je nejasno da osoba s dovoljnom inteligencijom za paljenje racunala, prijavak na forum i pisanje posta moze popusiti "naocale protiv radijacije od monitora". Ili ako ih vec popusi, da ih popusi bez i jednog dodatnog pitanja i pogovora...
Ukratko, oci ce ti biti jednako umorne buljio ti 8 sati u zid, monitor ili pyzdu. "Lijecnicima" koji su ti preporucili takve naocale ne bih povjerio svoju macku a kamo li uzimao njihovo misljene kao meritorno za bilo koju zdravstvenu konkluziju.
Kao sto ti rece TomRi, ako postoji dioptrija, da, normalno da je mudro uzeti naocale iz prostog razloga jer ce se oko manje naprezati ako bude korigirano staklima, pa ce se shodno tome manje umarati.
Naocale s razno raznim polarizacijskim premazima su takodjer cisto mazanje ociju (heh, da, zgodno se poklopilo...) i valjda sluze ljudima koji jos nisu ovladali "brightness" i "contrast" kontrolama na svojem monitoru. S druge strane, istina jest da ta skuplja stakla obicno imaju bolje sanse prezivjeti grebanje i slicne mehanicke podrazaje, no to je vec diskusija koja nema veze s ovime.
Citiraj:
Autor TomRi
sve mi to smrdi na trik da se nešto proda pod izgovorom da 'čuva zdravlje' (naočale, filteri...)
a možeš prodati svašta, jer zdravlje time nije ugroženo pa nitko neće skužit da ne radi 
|
Eto.