View Single Post
Staro 19.09.2004., 12:43   #6
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by stef
@Catkiller
Kolko te koštala MBO za dual CPU i gdje si je nabavio?? Vidio sam da neke ploče traže ECC memoriju pa kak stoji s tim??

Spomenuo si i Mobile Duron pa ajd objasni i to !? Kolko je teško/rizično napravit takav mod??
Ploča je prejeftina vani, nabavio je Black Dragon dvije iz švabije za 150€ jednu meni jednu sebi, iliti jedna 550kn, imaš ih kupit i kod nas, ali je cifra oko 1500kn ako se ne varam (u lab2000).

Prodao sam nForce2 i bartona 2500+ (običnog neotključanog) i s tim novcima sam složio ovo iz siga .

Što se Mobile Durona tiče...
Na Tbred (a i ostalim) jezgrama uloga i karakteristike procesora se određuju pomoću malih mostića tj. bridgeva, nazvani su od L1 pa do L12 i ima ih 4-6 komada ovisno o L-u

http://fab51.com/cpu/barton/athlon-e23.html

vidi ovo gore

Tako da kombinacijom određenih pinova možeš dobiti procesor koji će se ponašati i predstavljati kao Mobile Duron MP

Mostiće možeš prekinuti strujom (kratko spojiš dvije točkice) ili jednostavno prerežeš ga skapelom (tako sam ja) , a spojit ih možeš ili lemilicom ili nekom provodljivom tekućinom (ja sam tekućim srebrom iz chipoteke)

Ja sam iskombinirao svoja 2 applebred durona (u biti TbredB jezgra sa onemogućenim L2 cacheom) da rade na 1.2V (ne treba im ni aktivno hlađenje, a kamoli 2 Thermalrighta ) i da mogu radit u talu tj. SMPu, htio sam uključit i preostali L2 cache ali nije moguće na ovom novom pakiranju (#27648)