View Single Post
Staro 27.08.2009., 10:09   #30
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Mislio sam da će mi pomoći samo situacija kada sve radi ali nemam dovoljno informacija da vidim u čemu je problem. Za sada mi se čini da ti je konfiguracija mrežnih kartica dobro napravljena. Ne vidim jedino dali "internet" mrežna kartica dobiva svoju ip adresu preko DHCP-a ili ima konfiguriranu statičnu IP adresu.

Pliz napravi ovo:
Kada radi sve napravi:
ipconfig /all > ipconfig_sve_radi.txt

Kada radi samo internet:
ipconfig /all > ipconfig_internet.txt
route print > route_internet.txt

Ako imaš situaciju da ti radi samo MaxTV tada napravi:
ipconfig /all > ipconfig_maxtv.txt
route print > route_maxtv.txt

Dobit ćeš nekoliko fileova koje možeš attachirati na post. Nemoj ih pasteati, bit će ih teško pratiti....
Također, za svaki slučaj pliz attachiraj screen shotove prvog taba IPv4 protokola na svakoj mrežnoj. Ove informacije se dobiju kroz ipconfig /all ali ponekad se zna desiti (pogotovo kod ovakvih čudnih problema) da informacije nisu u potpunosti točne. Npr, u Ipconfigu stoji da je IP adresa dodijeljena kroz DHCP a zapravo je statična i sl.
Odi u Network and Sharing Center i tamo su ti popisane sve konekcije. Klikni na svaku od njih. Pojavit će se mali prozor sa statusom. Na njemu imaš gumb Properties. Kada ga klikneš otvara se properties prozor mreže. U donjem djelu prozora je popis protokola. Označi IPv4 protokol i klikni properties. Uzmi screen i attachiraj ga ovdje. To napravi za obje mreže (Internet i MaxTV mrežu).

Nekako imam osjećaj da "Internet" mrežna dobiva IP adresu kroz DHCP i da to radi problem. Ako je to slučaj, nakon što napraviš sve ovo gore probaj si postaviti statičnu IP adresu za "Internet" mrežu:

IP adresa: 192.168.1.4
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1

Za DNS možeš staviti 192.168.1.1 ili IP adrese t-com-ovih DNS servera:
195.29.150.3
195.29.150.4

Kada postaviš adresu, provjeri dali radi Internet i MaxTV. Ako rade, restartaj računalo i probaj ponovo...