View Single Post
Staro 27.08.2009., 01:08   #244
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Sigurno si previše stegnul,
Moguće, makar glupo zvući, i čudno, jer kakve veze ima jako stegnut cooler sa ne-paljenjem grafe
Ali opet, kad sam popustio, upalilo je...

Citiraj:
ne samo rukama neg i kombinirkama
LMAO

Citiraj:
poslje tog kulera moš samo na vodu bolje/ljepše/ljepšeg imena/ljepše boje... neš našel
Moraš bome ići na oho-ho skupu vodu jer ova jeftina vodena hlade lošije od najboljih zračnih coolera

Enivej, što se tiće temperatura:

Test setup iz siga, i7 920, 3,80 GHz @ 1.280V - HT uključen.
Room temp, nemam pojma, ali sa obzirom da je vruče po danu i još + komp upaljen rekao bi dobrih 27 stupnjeva, ako ne i više.

Za load je korišten Prime95, test In-Place Large FFTs

TRUE Black:
(CoolerMaster 120mm LED vent)
Termalna pasta je CoolerMaster HP

1200RPM / 43 CFM / 1.56mm H2O / 22 dB

IDLE: 40-43 stupnja
LOAD: 77-79 stupnjeva

(vidi se koliko pravo ljeto utječe na temperature, prije 2 mjeseca dana na istim postavkama je load bio 74-75 stupnjeva)

Xigmatek Thor's Hammer:
Ventilator i termalna pasta isti

IDLE: 44-46 stupnjeva
LOAD: 74-75 stupnjeva

There we go
U idleu malo zaostaje ali u loadu je heatpipe viška napravio razliku rekao bih
Da je TRUE srušen - nebi rekao, jer uvijek na drugoj mašini mogu biti drugačije performanse, ali je Xigmatek tu negdje, opasno blizu, bolji ili lošiji - tu je negdje, unutar 3-4 stupnja

Ako ikada opet dođe Xigmatek kod nas, a cijenom bude tu negdje kao i vani, ovo će biti nobrainer, no do tada naruđba iz vana bi mogla više koštati.

Par slika:

Dizel style nanošenje paste:

Veliki TRIO:

Spremno za instalaciju i instalirano:

Instalacija Thors Hammera na LGA1366 je loša, rekao bi i grozna, jer je backplate dvostran, jedna strana za 775 druga za 1366.

Strana za 775 je jednaka TRUE-ovom backplateu (dakle super i lagana instalacija), ==> imaju oni mali utori koji se za zadnje strane ploče proture kroz rupe na ploči, te se tako fiksira backplate i lako se može odložiti i cooler stavljati sa dvije ruke.

Strana za LGA1366 stoji na "nožicama" ali ništa se ne može proturiti kroz ploču da se backplate fiksira i da se može pustiti, tako da se jednom rukom mora držati backplate a drugom pokušavati balansirati cooler dok on pleše po procesoru i melja pastu da bi na jedvite jade uspio proturiti vijak i zakrenuti ga četvrtinu kruga tek toliko da uhvati backplate da ga se napokon može pustiti i uzeti cooler sa obje ruke. Poze koje sam izmjenio za vrijeme stavljanja coolera su neopisive

Ono što ne ulijeva povjerenje, je to da je Xigmatek nekako... (nemogu naći riječ) - "slab" tj, siguran sam da bi ga mogao potrgati golim rukamana sastavne dijelove (bar ove finove), dok TRUE sa druge strane (ako ga je tko držao) zna kako je čvrst i močan, kao da je od Titanija napravljen, vjerovatno nebi ni jedan fin uspio otkinuti.
Znam, nije nema usporedba, ali eto tek toliko

To bi bilo to za sad. LP

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 27.08.2009. u 01:46.
hammer_of_thor je offline