View Single Post
Staro 26.08.2009., 19:51   #364
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
sta je okrenuto naopako? jedino ovaj 92mm je uobicajno u 99% kucista okrenut da puse prema van, ali u ovom slucaju se pokazalo boljom solucijom da baca svjezi zrak malo u napajanje i puno na hladnjak procesora.
Iz iskustva znam da je ispuh VRLO bitan (cak i bitniji od usisa) jer vruci zrak mora van, tak da mi je to vrlo sumnjivo ...
Citiraj:
koje je kuciste? vulgaris da ne moze bit veci vulgaris, iz vremena kad je bilo tri-cetiri brand proizvodaca i brdo no-name "kucista". ovo je jedno od njih, koje nema naprijed uopce mjesta za ventilator (nit rupe, nit mjesta da se nekako pricvrsti). ako ti sto znaci, kuciste je toliko staro da nema ni naprijed na maski USB-e dodatne.
Imam jedno takvo u pogonu ... iz 2000. IIRC i uz malo truda se cuda mogu napraviti ...
Citiraj:
dremelwork............
da sam htio razrezati kuciste i tamo napraviti mjesto za ventilatore, mogao sam i bez pitanja. tako da nekakvo modanje kucista ne dolazi u obzir.
U tom slucaju cisto sumnjam u nekakve znacajne pomake u temp, barem dok su postojeci hladnjaci i case u pitanju.
Citiraj:
... nego cisto do svinje koja se grije ko' mutava. istina, ovaj athlon radi zivlje i brze nego P4 na 2.4ghz, ali se i grije zivlje, brze i vise.
Imam iskustva i s tim procevima i uglavnom sam ih uspjesno rjesavao drugim tj. aftermarket CPU coolerom.
Citiraj:
nego, jel' se moze okrenuti ventilatori u napajanju, bez straha da ce se dogoditi nesto u obliku eksplozije?
Nece se desiti nikakva eksplozija
Jedino mi je ta ideja malo "cudna", ali ako te veseli isprobaj, bez ikakvog straha. Samo pazi na kontakte i prati temperature cime stignes (prstima, sondama, termometrima ...)

Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 21:27.
dh41400 je offline