mozda sam fulao podforum, ali je vezano za AMD.
dakle, rijec je o athlonu 1700+ socket A, koji radi na def 133x11=1463mhz. ali toplina koju taj pizdek generira je strasno velika, i sve me strah napajanja. inace komp sam prakticki dobio, zato se nisam do sada javljao sa problemom.
temperatura procesora je oko 50 u leru, a oko 60 pod opterecenjem. chipset je oko 40-45 (via je u pitanju, i to aktivno hladena), i hdd malo ispod 40. e sad, problem mi je MS 400W koji van baca vruc-vruc zrak. rijec je o MSu sa dva ventilatora, jedan koji vuce zrak iz kucista "u sebe" i drugi koji vuce zrak "iz sebe" prema van. sljedece slike ce malo ocarati situaciju:
tu se vidi i 92mm ventilator koji vuce zrak izvana i djelomicno ga tera na hladnjak procesora i dio izmedu hladnjaka i napajanja. i to je pomogno donekle, ali i dalje je zrak u najmanju ruku neugodno topao.
cisto da napomenem, napajanje radi 5/5 i teralo je P4 2.4ghz konfu slicna ovoj bez zagrijavanja. isto tako je probano jos jedno (MS 500W

, sa 14cm ventilatorom - jednaka stvar), a na dodir hladnjaka procesora se i osjeti tih 50-60 stupnjeva. cak bi rekao i vise......
e sad, ima tko kakav prijedlog, a da nije nabavka drugog procesora koji se manje grije? ja sam mislio cisto
da okrenem ventilatore na napajanju u drugi smjer (dakle, da usmjeravaju zrak izvana prema unutra, prema hladnjaku), jedino me muci da li ce se napajanje dovoljno dobro hladiti?
zahvaljujem

.