Citiraj:
Autor masterpain
ok, vidim da znaš "pametovati"...
|
Ja vidim da ti baljezgas i prejudiciras gluposti svojim neznanjem. I sto cemo sada?
Tebi pomoc ne treba.
Citiraj:
molim savjet koji OS će mi komp dići na najvišu iskoristivost.. najradije bi win98icu ali .....
|
"Najradije bi win98icu ali..."; ali sto? Kupujes novi OS ili vec imas licence za neki od postojecih? Imas "win98icu" ali si zaboravio CD key?
U praksi, tebi je apsolutno svejedno sto ces staviti na racunalo, dok god imas support za softver i hardver koji koristis. Nota bene, nisi naveo niti jedno, niti drugo (
"Imam P4 na 3000, 64bitni hardwer" - !?).
Obzirom na tvoje potrebe (
comp trebam za 3d modeliranje, obradu videa u afterima, photoshop, illustrator, webdesign,zvuk.. multimediju...) koje, sudeci po nastupu, spadaju pod 99.9% zahtijeva ovdasnjeg multiprakticnog miljea (a to je da ti PC sluzi kao Playstation s nekim komadom nelegalno skinutog skupog komercijalnog softvera koje su podastro mami/tati/baki/dedi/
<financijer racunala po zelji> kao argument za novi i7), ne, ti ne trebas pomoc pri odabiru operativnog sustava, jer kao sto rekoh, sasvim ti je svejedno.
"Pomoc" koju ces dobiti svodi se na nastavak tvojeg prednadkurcivanja ("Vista guta previse na sminku" i slicne floskule), gdje ce odredjeni dio foruma tvrditi da je njihov XP Black Edition etalon operativnih sustava dok ce se drugi kleti u betu Windowsa 7.
Stoga, omiljeni torrent tracker u ruke, pripremi par CD/DVD-a i peri misko, pa nam eventualno javi sto si odlucio, da budemo, iako potpuno nepotrebno, svjesi i te cinjenice.