View Single Post
Staro 26.08.2009., 10:29   #4
n4d44
Premium
Moj komp

n4d44's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Naravno otišli su ti zeleni TAICONI, a ne ti crvenkasti CHEMICONI. Vjerojatno je stvar loše kvalitete tih zelenih kondića. Kod ovakvih situacija vrijedi provjeriti i napajanje jer se može dogoditi da zbog lošeg napajanja, tj. loših/procurenih kondića u napajanju ono proizvodi veliki ripple koji ošteti kondiće na matičnoj ploči.
Mislim da vrijedi napomenuti još jednu stvar koju osobno nisam probao u praksi ali sam o tome čitao. Ove kondenzatore koje mi nabavimo u čipoteke nisu pogodni za matične ploče tj. napajanja jer su to takozvani general purpouse kondići. Svi ti proizvođači imaju posebne serije kondića koje se služe baš za matične ploče.
Mislim da bi nakon nekog vremena i ti general purpouse probili kao i ti zeleni kondići. No naravno to sve ovisi gdje se oni stavljaju i kolikom rippleu će biti izloženi i može se promijenit overklokabilnost ploče. Največi "teret" nose ti kondići za peglanje napona procesora/memorije/northbridga, tj. svi ti crvenkasti Chemiconi zato i jesu stavljeni dok se na ovima drugima štedilo.

Također pohvala za trud
n4d44 je offline