Zanima me koje kazete koristite, te da li uopče ima razlike u kvaliteti snimke (primjetne). Ili koje bi trebale biti kvalitetnije, tj slove kao kvalitetnije.
Dakle koje su "top modeli", a koje "kikiriki".
Ovdje bih razdvojio 2 stvari.
1. kazete koje su namjenjene da se jednom nešto snimi i da taj materijal i ostane pohranjen na kazeti (pored ostalog, tj obrađenog DVD-a). Dakle u prvom redu kvaliteta snimke i eventualna dugovječnost
2. kazete koje su namjenjene čestom snimanju i presnimavanju, dakle želim nešto snimiti, snimim, prebacim na komp, napravim što sam trebao i kazetu ponovo presnimavam. Dakle piši/briši kazeta.
Do sada sam snimio nekoliko
OVIH i sada sam uzeo neku Panasonic koja je (ako je to neki pokazatelj) duplo skuplja (24 vs 50/60 kn), pa me baš zanima da li ću primjetiti razliku.
Nemam baš iskustva s tim kazetama, no sada će se kazete gomilati, a vjerojatno i iskustvo, pa me zanimaju iskustva ljudi koji to koriste duže vrijeme.
Malo sam Googlao i negdje recimo pokupio informaciju za neke Sony kazete koje se hvale sa "Up to 520 TVL". Pa zar DV nije oko 500 / 520 TVL.
Noćas ću opet na poslu malo Googlati jer imam novu igračku koja zahtjeva usvajanje novih znanja ...
EDIT: Govorimo o SD snimkama /kazetama