Pogledao sam Gangstere jučer,Bale-Depp dvojac,pa da napišem osobni dojam, početi ću sa konačnom ocjenom pa tek onda sa objašnjenjem. Film ni po kojem standardu ne zaslužuje više od 4/10, a ta ocjena je samo tu jer prskanje Tommy guna ne ometa gledatelja da se i dalje sasvim solidno drpa sa curom,inače 2.5/10.
Pa da krenemo redom..
Glumci - ja jednostavno ili sam staromodan,ili im ne dam kredita ali ovaj novi Batman Bale i dječarac 40tih godina Depp meni ne izgledaju uvjerljivo,to je jednostavno gluma kakvu smo sto puta vidjeli i ni po čemu neće vjerojatno ostati zapamćena,dijalozi su rastegnuti u 3pm,ne znaš tko s kim priča,ni zašto,loše. Još Depp nekako,ali Bale,toga zaista ne znam gdje su našli,onako ja mogu glumiti,blijedo,whitetrash,bezlično.
Radnja - pa sama ideja radnje i nije loša sa tom ratatata John Dilinger spikom i njegovom bandom,ali jednostavno uz toliko praznog hoda,10 000 puta viđenih scena,jedinu autentičnost filmu daje garderoba,koja je na visini, i automobili,od kojih ima par vrhunskih eye candya 30tih godina, usporedim li radnju sa instinct de mortom ili public ennemi br1,ovo izgleda kao pokemon crtić na steroidima,jednostavno Vincent Cassell je neusporediv kao Mesrine, sa Deppom kao Dilingerom.
Neizostavno jasno,ima film i cura,i tog Boni end Klajd efekta,ali to je više ubačeno kao slamka spasa,kad su i sami očito vidjeli kakvo smeće izbacuju.
Zvuk - pa ako nešto uz aute i robu valja,to je zvuk koji unatoč očajnom ozvučenju Cinestar kina,ostavlja dobar dojam,Tommy gun i dalje čini puno štete,ratatata odzvanja dobro,gume škripe,sve u svemu bolji dio filma, glazba je također na nivou sa jedno 2 pjesme koje sam zaboravio naziv,ali su mi ušle u uho i sad ih tražim

ne bi li na soundtrack nabasao na netu...dobar dio filma svakako.
Atmosfera kina i zaključna ocjena - bojim se u ovom slučaju kakav film,takva i reakcija publike,dojma sam da je i tih 20 ljudi koji su bili u kinu,10 je spavalo, 5 se drpalo,3 je preko neke stvari gledalo film,a ja i cura smo se tjerali tko će više izdržati,da ne zaspe,i to je 20 ljudi..sve u svemu 4/10 zbog slatkastog Deppa,inače ja ovo ne bi išao gledati,u svakom slučaju ne bi za to platio.
Toliko od mene,Blade valjda si zadovoljan

..