Citiraj:
Autor ABuser
....
Atmosfera - igru igrati OBAVEZNO u mraku, bez ikakvog svjetla okolo, te OBAVEZNO sa kvalitetnim slušalicama na glavi. Ništa više neću reći, smao probati. No igra se tada pretvara iz nekog prosječnog hororčića u poprilično bolesno čudo. Razlika između zvučnika i slušalica u toj igri je golema. A igrao sam bome i na, iako starijim, jako kvalitetnim zvučnicima - Creative Megaworks 5.1 sustav, te potom od početka pa do kraja, i ond ajoš jednom na svojim Sennheisericama. Nevjerojatna razlika 
|
Ne pratim te baš na što ciljaš?
Držiš da saraund uzima igrivost/atmosferu kao žrtvu?
Nije li to pomalo hm... kako da se izrazim ..oksimoronarsto :P ?
Da osječaj prostora uzima filing napetosti? Koji je veči s slušalicama zbog npr. nemogučnosti točne lokalizacije beštije kad je negdje iza tebe?
ili idem u skroz krivom smjeru i misliš na čisto više detalja , mogučnost da se odvojiš o eventualnih stvarnih ambijentalnih zvukova koje odvlače pažnju ,mogučnost da odvrneš glasnoču i tako to... ?
btw, nikad nebi mogao zamislit da igram s slušama. Zbog prostora najviše...
Nisi prvi s tim stavom pa ja tu i tamo probam da zadovoljim znatiželju zbog čega ljudi to pišu (i uvjek se vratim zvučnicima). Valjda je to zbog toga što su kvalitetnije slušalice i nekakva zvučna dosta pristupačnije/jeftinije od poštenijeg audio sistema s zvučnicima. Te zbog toga što je prvo u odnosu na drugo, jednostavno "plug 'n play" ako me shvačaš.
inače, Grado za razliku od Senna nije baš ugodan na duži period
Citiraj:
Autor ante2
brale ili lega "Imagine" probaj Doom 3 sa slusalicama i mrakom u sobi 
ali pazi zakljucat vrata od sobe jer bi moga vristeci skocit na plafon kad ti zena-cura u tri ujutro dojde rec da ides spavat a ti pocnes vristat da te cili kvart cuje  (to ja iz iskustva  )
|
Ante ,prika
opet dođosmo na noč/mrak.
Ja sam nježno/osjetljivo/krhko stvorenje i na kraju dana mi je nužno potreban odmor za onaj sljedeči. Moram spavat. I kad tome pridružiš 'napetost' atmosfere mislim da bi zaspao s mišem u ruci dok me kolje neki ejlijen. :P
Shvačam na što se cilja s tim mrakom.
Možda ču te razočarat ali sam imao malu stolnu lampu.
Imam skidat mrenu s oba oka pa ne vidim bas savršeno . A pogotovo da u mrklom mraku vidim tipke koje moram nabost te papir s uputama. LOL
Ipak, ne smatram da sam sebi pokvario doživljaj igre zbog male lampe. Jer pokenjam se na igru , film ili muziku koja
apsolutno ovisi o načinu na koji se igra ,sluša ili gleda.
Dobra muzika mi je dobra čuo je na nečijem mobitelu na moru ili svojem sistemu u sobi ,dobar film je dobar bez obzira pogledao ga na TV-u u sobi ili u kinu dok se idioti smiju na gluposti.. Jedno je uvjek bolje ali da ovisi apsolutno o tome . Hm ?
Inače, živim u mirnoj sredini i ne treba mi noč za igranje a onda nebi ni moga dat oduška i malo odvrnut zvuk
Uz to vjeruj da u bilo koje doba dana imam apsolutnu kontrolu svjetlosti u sobi. Tj. mogučnost da napravim mrklu mračinu kad ne vidiš prst ispred nosa. To mi je jednostavno nužno s obzirom da imam naviku žvakanja HD filmova s projektorom.
Zadnje , ne znam hoče li nekom bit razočaravajuče ali s obzirom na moj problem probadanja u lopatici te 'mantanja' od kamere što je tražilo odmor , povremeno bi ostavio svojoj dragoj da sredi neke stvari. A pošto je ona imala isti problem došao je zaključak da je to valjda normalno. Za ljude koji ne igraju.
Vjerovatno ču ispast papučar

ali ona je u u cjelosti odigrala zadnja dva nivoa i završila igru* s obzirom da ja više nisam imao energije od onog tupila. I imao sam pametnijeg posla.
Ma naravno da nije završila igru!!
JA sam ubio ono veliko čudovište jer je njoj prelilo čašu kad ju je ubilo.
Čaša je naravno prije tog bila puna s večinom istih stvari kao i meni
Citiraj:
Autor Red_Dragon
Imagine svaka novija igra ima sranje priču i sve manje noviteta. Dead Space je ok igra i bila je pravo osvježenje u svoje vrijeme. Tražiš preveliki realizam koji ipak nije moguć u takvim igrama. Većina negativnih stvari koje si tu nabrojao vrijede za 99% drugih igara. Od starijih naslova preporučujem Clive Barker's Undying i AvP jedinicu, od novijih FEAR serijal i eventualno MassEffect.
|
Bila osvježenje u svoje vrijeme?
Ispada kao da sam odigrao nešto staroooo... i onda čovjek očekuje da se nešto desilo u tih god. dana ? te se razočara do krajnjih granica kad pročita da je u biti komentirao 99% igara. Jer kako bih znao s obzirom da ne igram.
Grr. Osječam se ko dijete koje još nije krenulo u školu a zli stariji susjed mu je pokvario Božič jer mu je rekao da ne postoji Dida Mraz
Citiraj:
Autor Ziiky
Jebate koliki post ... CARE; priznaj da si ga namjerno nasra tolikog da bi se osigurao da ga nitko necita  eheh
|
Da pročitao si me. Bilo bi puno logičnije tražit preporuku na osnovu...što manje fidbeka o jedinoj igri na osnovu koje mogu tražit preporuku?
Citiraj:
Autor Atrax
NFS Undercover je recimo jedna od strašnijih koje sam probao, totalan horor od igre 
|
Citiraj:
Autor Atrax
Da, i probao sam Dead Space kad je izašao, odigrao pola sata i pobrisao sa harda. Znam da je to voljena igra ovdje, pa neću pljuvat, al recimo samo da mi nije sjela, nit me prestrašila.

|
Svaki oblik suzdržavanja nije zdrav i vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema problema.
Al ozbiljno zašto "nečeš pljuvat" ?, forum bi trebao bit mjesto razmjene različitih mišljenja. Da je suprotno bilo bi to čisto uzajamno lizanje guzica
Ali ako moderator smatra da je moj prvi post u temi (traženje preporuke za nešto drugo) pokrenuo ozbiljno oftopičarenje za ovaj topik , onda ga nebi bilo loše otkinut kao zasebni s nekim prigodnim naslovom?
Citiraj:
Autor Deathwish
...
ColdFear ti nebi preporučio jer je ko deadspace, samo je priča "zli paraziti rade zombije" (sam kaj nisu elijeni)
American MCgee's alice nije tolko horor kolko bolesno
...
|
Pa 'samo bolesno' ne zvuči toliko ni loše ako se horori svode na šablonske igre. U kojima ti dođe isto bio problem ejlijeni ,vampiri, zombiji ,vukodlaci ,demoni ili šta ja znam koja generička budalaština.
Nego , na jednu stranu bi htio što više informacija o svemu da ne uletim u drugu igru i nađem novu hrpetinu stvari što mi nisu po guštu.
Dok s druge strane to isto nebi htio iz razloga jer mislim da bi samo sebi pokvario doživljaj.
Hm, sad kad sam krenuo guglanjem doznat više informacija o preporukama ....
sve se više osječam kao peder kojeg su Hefnerovu zabavu ubacili da se 'napase očima'

Bilo bi ga krivo nazvat impotentnim al opet nešto tu nije u redu

Ipak ,hvala svima na preporukama i slobodno mi savjetujte nešto.
Citiraj:
Autor xGAME
sad ga idem citat lol...negdje sutra cu zavrsit pa ti odg xD
|
...i došlo sutra
Imagine (multiquotemaster) over and out