Vidim da se spominju horor igre, pa da se uključim.
NFS Undercover je recimo jedna od strašnijih koje sam probao, totalan horor od igre
I sam već dugo tražim igru koja će zadovoljit moj ogroman horor apetit ali već dugo ni jedna ne uspijeva.
Silent Hill 3 je posljednja igra koja mi je doslovce utjerala strah u kosti. Nema iznenadnih šokova, izletavanja zombija, napetost se stvara postepeno i konstanto te drži u strahu. I još k tome, znajući da imaš samo dva metka u onom smrdljivom pištolju, znajući da ćeš se morat PRIBLIŽIT tom gadnom stvorenju da bi ga satro, to sve pridonosi horor atmosferi.
I, recimo, FEAR (i 2) su bili OK što se horor elementa tiće, jedinica je nešto jača tu. Dvojka ima nekih dobrih fora, al počneš već očekivat neke prepade, predvidive su situacije.
Da, i Doom 3, on mi dođe poslje SH3, ali se bazira na iznenadnim prepadima i podivljalim zombijima, nisi konstanto u napetosti i u grču.
Sjetio sam se sada horora [REC], ne znam je li itko gledao. Mislim da bi taj film trebao bit brošura i shema kako napraviti dobar horor film i horor igru. Čisto zbog načina na koji ti tjera strah u kosti, polako ali sigurno, uvuče te u film, postepeno se sve odvija, dok na kraju ne dođe do sveopćeg kaosa i raspada sistema (ne dečki, ne mislim na BSOD

), a konstanto te drži u napetosti.
Tako, i ja tražim kvalitetnu horor igru (i horor film naravno), Doom 3 sam probao ponovno zaigrat nedavno, ali mi ne radi na Visti. Tj, radi ali je grafika u banani, teksture su većinom crne ili nedostaju, neigrivo totalno, a baš sam se zaželio.
Da, i probao sam Dead Space kad je izašao, odigrao pola sata i pobrisao sa harda. Znam da je to voljena igra ovdje, pa neću pljuvat, al recimo samo da mi nije sjela, nit me prestrašila.