View Single Post
Staro 20.08.2009., 00:16   #581
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
'vako...

uzeo sam tenisice za bicikl preko ebaya za 10€ + 29 postarina sto taman izade koju kunu ispod granicnih 300.
vec mi to pred koji dan trebalo stici da bi mi danas postom dosao papitic u obicnoj plavoj kuverti (kostalo 10kn!) da ima se javim oko radi objasnjenja kako im predati racun i ostalo za carinjenje. reko joj ok, faksirat cu vam potvrdu od paypala, ali to je ispod 300kn i za to ne bi trebao placati nista (ona kaze nekih 100kn).
e sada ona kaze da bi to islo tako da sam to kupio od fizicke osobe, ali da je ovo narudzba s interneta a prodavac nije fizicka osoba nego ebay(!).
na kraju kaze ona meni - sto, pa nije to sada neka cifra

stari me zvao na posao (on je bio doma kada je postar to donesao) i dao mi broj i vrijeme kada zvati pa cu sutra kada budem imao paypalovu potvrdu (u ojoj se vidi ebay nije prodavac) opet popricati s njom.

netko imao slican slucaj? savjet?
po mogucnosti da se ne moram natezati mjesecima, tj. toliko cekati na shuze.

sve rečeno s njihove strane stoji...i platit ćeš carinu najvjerojatnije.

da si pročitao naše prethodne upute i postove nebi došlo do problema.
naime, RAČUNA NE SMIJE BITI.

Još jednom, upute, za SVE novopridošle.
  1. VRIJEDNOST paketa mora biti ispod 300kn, jer na paketu piše njegova vrijednost, računa se item+shipping
  2. MORA biti označeno kao POKLON (gift)
  3. MORA ga slati FIZIČKA OSOBA
to je jedini način da sigurno ne platiš carinu i porez...

EDIT:
to je jedini način da najvjerojatnije ne platiš carinu i porez... (ja u takvih 50 paketa nisam platio još niti jednom)

Zadnje izmijenjeno od: borisko. 20.08.2009. u 01:48.
borisko je offline   Reply With Quote