Citiraj:
Autor Srdan
'vako...
uzeo sam tenisice za bicikl preko ebaya za 10€ + 29 postarina sto taman izade koju kunu ispod granicnih 300.
vec mi to pred koji dan trebalo stici da bi mi danas postom dosao papitic u obicnoj plavoj kuverti (kostalo 10kn!) da ima se javim oko radi objasnjenja kako im predati racun i ostalo za carinjenje. reko joj ok, faksirat cu vam potvrdu od paypala, ali to je ispod 300kn i za to ne bi trebao placati nista (ona kaze nekih 100kn).
e sada ona kaze da bi to islo tako da sam to kupio od fizicke osobe, ali da je ovo narudzba s interneta a prodavac nije fizicka osoba nego ebay(!).
na kraju kaze ona meni - sto, pa nije to sada neka cifra
stari me zvao na posao (on je bio doma kada je postar to donesao) i dao mi broj i vrijeme kada zvati pa cu sutra kada budem imao paypalovu potvrdu (u ojoj se vidi ebay nije prodavac) opet popricati s njom.
netko imao slican slucaj? savjet?
po mogucnosti da se ne moram natezati mjesecima, tj. toliko cekati na shuze.

|
sve rečeno s njihove strane stoji...i platit ćeš carinu najvjerojatnije.
da si pročitao naše prethodne upute i postove nebi došlo do problema.
naime, RAČUNA NE SMIJE BITI.
Još jednom, upute, za SVE novopridošle.- VRIJEDNOST paketa mora biti ispod 300kn, jer na paketu piše njegova vrijednost, računa se item+shipping
- MORA biti označeno kao POKLON (gift)
- MORA ga slati FIZIČKA OSOBA
to je jedini način da sigurno ne platiš carinu i porez...
EDIT:
to je jedini način da najvjerojatnije ne platiš carinu i porez... (ja u takvih 50 paketa nisam platio još niti jednom)