priznajem, kriv sam i rečenica koju sam napisao u jednom od prijašnjih postova i glasi:
Citiraj:
"Znači za uvoz jednog mobitela za osobnu upotrebu ti ne treba nikakva dozvola."
|
bi trebala glasiti:
Citiraj:
Znači za uvoz jednog mobitela za osobnu upotrebu ti ne treba nikakva dozvola, ako se nalazi na listi RiTT uređaja za koju je već izdana uvozna dozvola
|
samo mi nije jasno zašto ponavljaš ono što sam maloprije napisaoveć i sam napisao
i kad smo već zaglibiti u zakon, pravilnike i teoriju i držimo se za svaku napisanu riječ, onda pročitaj još jednom ovaj tvoj post i reci mi da si u pravu (naročito u boldanom dijelu)
Citiraj:
Autor Munjara
Ta dozvola je agencije za telekomunikacije, moze se dobiti - i činjenica da je jedan uređaj i za osobnu opremu ne oslobađa potrebe za dozvolom (s razlikom što uređaj koji je službeno na tržištu ju mora imati). Ako je uređaj u prodaji u Hrvatskoj, atestiran, onda to nije neki problem no ako nije onda ćete teško/nemoguće uvesti.
Sve u svemu osobni dojam je da u većini slučajeva kupnja mobitela preko interneta a modela koji su i na našem tržištu nije isplativ potez
|
ja ovo tumačim da: ako je uređaj koji je u prodaji u RH "atestiran", onda nije problem pribaviti dozvolu i to je krivo. U tom slučaju
dozvola za uvoz nije ni potrebna, a ne, kako tvrdiš, da ju nije problem pribaviti.
a tek u svom zadnjem postu dolaziš do onoga što ja tvrdim:
Citiraj:
Autor Munjara
Meni je posve jasna situacija (ne kazem da ces trebati izvaditi dozvolu za one za koje je uvoz vec odobren i imaju rijesenu papirologiju ali ako ce te na carini traziti jednostavno ces im isprintati i proslijediti iz postojeće baze), postupak i primjetit ces da nigdje nisam tvrdio suprotno već sam ti reagirao na ovaj donji komentar a koji je pogresan
|
i ja sam primjetio da si ipak tvrdio suprotno reagirajući na moj polutočni (odnosno nepotpuni komentar) iznoseći isto tako netočne ili nepotpune informacije
sad je valjda svima sve jasno

i nadam se da će neko izvući kakvu korist od ovog bezveznog prepucavanja
i na kraju munjaro, zar je tako teško priznati da si u nečemu pogriješio, barem malo