View Single Post
Staro 19.08.2009., 02:06   #573
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
priznajem, kriv sam i rečenica koju sam napisao u jednom od prijašnjih postova i glasi:
Citiraj:
"Znači za uvoz jednog mobitela za osobnu upotrebu ti ne treba nikakva dozvola."
bi trebala glasiti:
Citiraj:
Znači za uvoz jednog mobitela za osobnu upotrebu ti ne treba nikakva dozvola, ako se nalazi na listi RiTT uređaja za koju je već izdana uvozna dozvola
samo mi nije jasno zašto ponavljaš ono što sam maloprije napisaoveć i sam napisao

i kad smo već zaglibiti u zakon, pravilnike i teoriju i držimo se za svaku napisanu riječ, onda pročitaj još jednom ovaj tvoj post i reci mi da si u pravu (naročito u boldanom dijelu)

Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
Ta dozvola je agencije za telekomunikacije, moze se dobiti - i činjenica da je jedan uređaj i za osobnu opremu ne oslobađa potrebe za dozvolom (s razlikom što uređaj koji je službeno na tržištu ju mora imati). Ako je uređaj u prodaji u Hrvatskoj, atestiran, onda to nije neki problem no ako nije onda ćete teško/nemoguće uvesti.
Sve u svemu osobni dojam je da u većini slučajeva kupnja mobitela preko interneta a modela koji su i na našem tržištu nije isplativ potez
ja ovo tumačim da: ako je uređaj koji je u prodaji u RH "atestiran", onda nije problem pribaviti dozvolu i to je krivo. U tom slučaju dozvola za uvoz nije ni potrebna, a ne, kako tvrdiš, da ju nije problem pribaviti.

a tek u svom zadnjem postu dolaziš do onoga što ja tvrdim:
Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
Meni je posve jasna situacija (ne kazem da ces trebati izvaditi dozvolu za one za koje je uvoz vec odobren i imaju rijesenu papirologiju ali ako ce te na carini traziti jednostavno ces im isprintati i proslijediti iz postojeće baze), postupak i primjetit ces da nigdje nisam tvrdio suprotno već sam ti reagirao na ovaj donji komentar a koji je pogresan
i ja sam primjetio da si ipak tvrdio suprotno reagirajući na moj polutočni (odnosno nepotpuni komentar) iznoseći isto tako netočne ili nepotpune informacije

sad je valjda svima sve jasno
i nadam se da će neko izvući kakvu korist od ovog bezveznog prepucavanja

i na kraju munjaro, zar je tako teško priznati da si u nečemu pogriješio, barem malo
E-mil je offline   Reply With Quote