View Single Post
Staro 18.08.2009., 14:06   #1
C.J.B.
Premium
Moj komp

C.J.B.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Logitech vs. Razer - usporedba i kratki osvrt

Vjecna dilema i predmet rasprava. Tko proizvodi bolju gaming opremu. Posto vec neko vrijeme koristim proizvode obje firme, odlucio sam napraviti malu usporedbu i mozda pomoci nekome tko se dvoumi izmedu sljedecih proizvoda. Posto vec ima mnogo reviewa po internetu, ja cu samo navesti glavne razlike te prednosti i nedostatke.

Donedavno (prije izlaska g19) su obje tipkovnice bile flagship modeli svoje kompanije i spadaju u sam vrh ponude gaming tipkovnica.
Prvo sto treba uzeti u obzir kod kupnje ovih tipkovnica je visoka cijena.
Tarantula je u RH raspoloziva po cijeni od 755kn, a G15 od 670kn.

Usporedba:

Prvo sto primjetite je velicina (tarantula je cak nesto veca od g15), tipkovnice su zaista ogromne.
G15 ima pozadinsko osvjetljenje tipki u narancastoj boji i lcd display za prikaz raznih informacija, tarantula s druge strane ima osvijetljene samo makro tipke te pulsirajuci razerov logo, nema lcd nego se na tom mjestu nalazi tkz. battledock za prikljucivanje batllelighta u svrhu osvjetljavanja tipki.
Tipke na tarantuli su dosta plitke i tihe za razliku od onih na g15. Ne treba niti reci da je kvaliteta izrade kod oba proizvida na zavidnom nivou.
Sto se dizajna tice, ovo je vrlo subjektivna kategorija i u to ne zelim ulaziti, reci cu samo da mi je osobno tarantula nekako elegantnija.

Logitech G15

ZA:
- lcd display
- udobne tipke
- pozadinsko osvjetljenje podesivog inteziteta
- 2 usb ulaza
- kvaliteta
- logitechova podrska

PROTIV:

- nesto glasnije tipke
- cijena
- velicina

Razer Tarantula

ZA:
- 10 makro tipki
- izmjenjive tipke
- tiha i udobna
- 2 usb te ulaz za slusalice i mic
- kvaliteta

PROTIV:

- batllelight se kupuje odvojeno i kosta 150kn
- 2 usb kabla moraju biti ustekana da bi radila
- cijena
- velicina

P.S.

kasnije cu napraviti usporedbu
g5 vs. copperhead,
mx518 vs. deathadder i
logitech digital precision headset vs. razer barracuda headset
(ako bude zainteresiranih)

Zadnje izmijenjeno od: C.J.B.. 21.08.2009. u 12:45.
C.J.B. je online   Reply With Quote