View Single Post
Staro 17.08.2009., 15:36   #555
skydec
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Ja sam probal nekaj novo prilikom kupnje p4c800. Kinez mi je ponudli slanje DHLom za dodatnih 12.99$, ploča i obično slanje su bili 105$. Rekel je ako neću DHL da ploča dođe za ~8 tjedana. Ja mu platil 12.99$, on mi dal DHL kod i sad ja gledam kak to ide.
http://www.dhl.hr/publish/hr/hr/eshi...type=fasttrack

U subotu navečer zaprimljena u Hong Kongu a uz ponedeljak u jutro je već bila u ZG -> fakin nevjerojatno !!!
I onda im je trebalo još 8 dana da je na carini otele i ocarine, i sljedeći dan mi je dostavljena doma, još me kurir zval na mobitel da provjeri dal sam doma.
Zvali su me u međuvremenu dva puta, jednom dok je došlo na carinu da im napišem punomoć da oni riješe carinu (tj ja nisam moral ići u ZG), to sam isprintal - popunil- poslikal s mobitelom - poslal im na mail. Drugi put su me zvali da potvrde dal sam na mail dobil podatke za uplatu troškova+carine, to sam dobil u utorak, posljepodne sam im to uplatil, poslikal s mobom potvrdu i poslal im na mail. Sljedeći dan sam dobil ploču.

Da ovi na carini brže obave svoj posel dobil bi ju za manje od tjedan dana.
Normalno to ima i svoju cjenu, carina je bila 205kn (na kraju su sami procjenili vrijednost matične na 892kn ?!? i naplatili samo PDV)a troškovi DHL-a su bili 135kn.

Ako to usporedimo s običnim slanjem
nebi platil 135kn DHL-u i 12.99$kinezu == ~205kn
na carini bi išlo po 105USD = 21USD carina + 29USD PDV =~275kn == 70kn više
povratna za vlak za ZG = 100kn
TOTAL platil sam 30kn više negoli bi inače, matična je stigla 7 tjedana prije negoli bi običnim slanjem, nisam moral gubiti pol dana na odlazak u ZG ni gubiti živce sa carinicima.

Sve u svemu jako pozitivno iskustvo s DHLom.