View Single Post
Staro 16.08.2009., 01:35   #167
makaza
Premium
Moj komp

makaza's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
...nisam htio otvarat novu temu pa se nadam da je pitanje na pravom mjestu.naime radi se o ploči asus p5q se plus.konfiguracija je nova:e8400stock hladnjak,2x2crucial 800mhz,hd4870,hx450,cm690.

..prije same instalacije windowsa u post screenu pojavio se error te piše:cpu over temperture error.zanemarujem ja to jer sam u biosu vidio da je temperatura cpu 40c te instaliram windowse.naredna dva tri restarta error se više ne pojavljuje i kad odjednom opet tu.u biosu cijelo vrijeme temp ne prelazi 45c dok everest očitava za cpu 127c,cpu1 40c,cpu2 40c.u isto vrijeme realtemp pokazuje da su obje jezgre na 40 a speedfan indentično kao everest.što je najzanimljivije everest naočigled mijenja temperaturu cpu sa 40 na 127 ili obrnuto.u isto vrijeme u biosu stoji 45c.

..promijenio pastu,učvrstio hladnjak,clear cmos,prošao sve moguće i nemoguće postavke biosa ali se problem vraća i to ne prilikom svakog restarta.zanimljivo je to da everest ne očitava veću temperaturu ako se famozni:cpu over temperture error ne pojavi prilikom posta.

..provrtio occt,igrao crysis 2 sata temperature jezgri ne prelaze 60c.šta da radim???

..slučajno sam stavio temu u krivi thread ali sad neću brisat jer je kolega Bullet1 odgovorio.

Zadnje izmijenjeno od: makaza. 16.08.2009. u 01:57. Razlog: brzopletost
makaza je offline   Reply With Quote