Citiraj:
Originally posted by Fleks
Visage puno ti hvala. Ali 100% nije azbest jer je to novi proizvod a spire nikad nije koristio azbest. Tak mi je barem rekao diler spirea za sloveniju. No ipak ću uzeti tvoj recept jer me kolju pluča od cigareta. Mučo gracije !!!
|
Da, mislim da sigurno nije jer bi bilo suludo stavljati takav materijal i jos ga izolirati za takav mali proizvod.
Da ne govorim,...Spire bi zbog mogucih tuzbi morao biti umno rastrojen da u 2004. istog koristi u svojim proizvodima kad je na popisu zabranjenih elemenata svih agencija u svijetu.
Nažalost kod nas to (mada neka deklarativna zabrana postoji) zasigurno negdje curi tu i tamo u nekoj pipi
Zato please, ne zavaravjte se ustedom na Diesel motorima cak i kad pise EUROIV, jer se zdravlje ne moze staviti u novčanik !
Po nezavisnim podacima 35-40% porasta plucnog karcinoma u gradski nabijenim sredinama može se ocekivati u sjedecih 5 godina zahvaljujuci Dieselu i EU
koja zbog politickih razloga drži Diesel nižim od benzina.
Pamet u glavu !
PAH cestice u Dieselu su jednako opasne kao Azbest a do njih je puno lakse doci i lakse biti izložen.
Imajte to na umu kad budete gledali novi auto !