View Single Post
Staro 12.08.2009., 16:10   #341
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Hasta Pregled postova
Evo nisam mogao odoljeti i uzeo sam ovaj Seagate potpuno novi još u orginal pakiranju kupljen prije 2 mjeseca(dakle skoro full grancija). Dobih ga za 50EUR Mislim i ako ne valja ide na zamjenu. Otvorim, isčekiram i naravno da je na listi ozloglašenih. Nadogradio sam firmware i onda sam shvatio zašto ga je čovjek dao skoro upola jeftinije. Sad bi ja tu trebao koješta stavljati i nije mi svejedno. Molim one koji su napravili upgrade firmware-a da napišu da li su poslije toga imali kakve probleme. Hvala
Susreo sam se sa daleko, daleko skupljom opremom od HD koja je znala izludjeti sistem administratore dok nije izašao novi firmware i riješio problem. Dotični upravo tome i služi-da ispravi bugove i donese novu funkcionalnost. Flash firmware-a nije tako rijetka stvar i mislim da ne bi trebao brinuti. Seagate je postupio krajnje nekorektno u slučaju ovih diskova. Prvo zataškavanjem na svom forumu, a zatim izdavanjem prvog firmware-a iako su znali da ne rješava probleme.Vjerujem da ovaj disk nakon stavljanja novog firmware-a nije ništa manje siguran od diskova ostalih proizvođača koji se trude da proizvodu diskove za široke mase čija će proizvodnja minimalno koštati, a izdržat će garantni rok. Imam 3 takva flashana diska koja već mjesecima rade 24 sata dnevno(premda se problem manifestira kod paljenja stroja) . Backup važnih podataka je nešto što ćeš tako i tako raditi pa da je i u pitanju mirror diskova sa doživotnom grancijom OS vratiš za par minuta sa imagea i mislim da nema razloga za brigu.
Osim tog tko ti može garantirati da npr. WD neće početi nakon nekog vremena raditi probleme?

Zadnje izmijenjeno od: herion. 12.08.2009. u 16:52.
herion je offline   Reply With Quote