Citiraj:
Autor Hasta
Evo nisam mogao odoljeti i uzeo sam ovaj Seagate potpuno novi još u orginal pakiranju kupljen prije 2 mjeseca(dakle skoro full grancija). Dobih ga za 50EUR Mislim i ako ne valja ide na zamjenu. Otvorim, isčekiram i naravno da je na listi ozloglašenih. Nadogradio sam firmware i onda sam shvatio zašto ga je čovjek dao skoro upola jeftinije. Sad bi ja tu trebao koješta stavljati i nije mi svejedno. Molim one koji su napravili upgrade firmware-a da napišu da li su poslije toga imali kakve probleme. Hvala
|
Susreo sam se sa daleko, daleko skupljom opremom od HD koja je znala izludjeti sistem administratore dok nije izašao novi firmware i riješio problem. Dotični upravo tome i služi-da ispravi bugove i donese novu funkcionalnost. Flash firmware-a nije tako rijetka stvar i mislim da ne bi trebao brinuti. Seagate je postupio krajnje nekorektno u slučaju ovih diskova. Prvo zataškavanjem na svom forumu, a zatim izdavanjem prvog firmware-a iako su znali da ne rješava probleme.Vjerujem da ovaj disk nakon stavljanja novog firmware-a nije ništa manje siguran od diskova ostalih proizvođača koji se trude da proizvodu diskove za široke mase čija će proizvodnja minimalno koštati, a izdržat će garantni rok. Imam 3 takva flashana diska koja već mjesecima rade 24 sata dnevno(premda se problem manifestira kod paljenja stroja) . Backup važnih podataka je nešto što ćeš tako i tako raditi pa da je i u pitanju mirror diskova sa doživotnom grancijom

OS vratiš za par minuta sa imagea i mislim da nema razloga za brigu.
Osim tog tko ti može garantirati da npr. WD neće početi nakon nekog vremena raditi probleme?