View Single Post
Staro 12.08.2009., 00:00   #19
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
moj izbor bi bio 840, cosmosi mi imaju koma rjeseno drzanje diskova Cosmos s ima to kao 83x serija rjeseno s nosacem diskova sto je genijalno, al je on rupicast pa je bucnije kuciste i drugi veci nedostatak po meni je sto izgleda pre kicasto, al to je malo kome vazno (), no jos mu fali mbo tray sto je dosta veliki nedostatak za kuciste tog cjenovnog ranga imho.

Ja se nebi slozio s preporukom gilberta oko 83x serije, kao prvo 831 nema bocnu stranicu koja se kod nas ne moze narucit, ja sam pokusavao u linksu i phoenixu i nema sanse, a 832 je 2200kn sto je apsolutno previse! Druga stvar je bas ta bocna stranica, fora je, ali nakon malo razmisljanja o protoku zraka, nije narocito korisno jer je u biti za upuh namjenjeno, a postoje samo 2 venta + psu za izbacivanje zraka iz kucista pa brinem da dolazi do ozbiljnog komesanja unutra. Al da, prozracnost tim kucistima je definitivno jaca strana. Ja imam 831 i 832 i ne planiram ih mjenjat, eventualno busit mbo trayeve za provlacenje kablova te slozit pleksije na bocnim stranicama za tocno podesavanje smjestaja ventilatora posto kao sto vec rekoh, onoaj nosac za 4 venta je lagano bezveze.

U svakom slucaju da kupujem sada kuciste te klase bilo bi 840, ponajmanje zbog izgleda, al sama izrada i mogucnosti su po meni impresivne. Ono sto me smeta je sto nema 12 5.25" slotova nego su dolje predefinirani za diskove. Zasto me to smeta je jer u kucistima ti 3.5" slotovi zauzimaju puno vise mjesta nego bi morali

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder